Home ReceptenDessert Zalige chocolademousse

Zalige chocolademousse

by Marieke
1 comment

Ik hou niet zo van te luchtige, zwevende chocomousse.
Doe mij maar de stevige versie. En die gaat gepaard met heel veel eitjes. Een mousse waar uw lepel een beetje in vaststaat. Dat is zonder twijfel mijn favoriete versie. 🙂

Zalige chocolademousse

Ik hou niet zo van te luchtige, zwevende chocomousse. Doe mij maar de stevige versie. En die gaat gepaard met heel veel eitjes. Een mousse waar uw lepel een beetje in vaststaat.… Dessert Zalige chocolademousse European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienten

  • 150 gram pure (goeie) chocolade, in stukken
  • 5 (bio)eitjes, gesplitst
  • 2 eetlepels bloemsuiker (optioneel)

Instructies

  • Smelt je chocolade of au bain-marie of op een héél zacht vuurtje, constant roerend en haal onmiddellijk van het vuur eens ze gesmolten is
  • Roer de 5 eidooiers door de chocolade, zorg ervoor dat je chocolade niet te warm is en roer heel snel zodat je geen geschifte eitjes krijgt.
  • Klop je eiwitten op met de suiker (als je suiker wil gebruiken) tot ze zo stijf zijn dat je de kom boven je hoofd kan houden zonder gezegend te zijn.
  • Spatel het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel en meng voorzichtig.
  • Verdeel de mousse over kommetjes en laat minstens 2 tot 3 uurtjes opstijven. De dag nadien is ze nog lekkerder, maar dan moet je wel 't geduld hebben om te wachten. 🙂

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Nieuwe keuken, nieuwe receptjes, nieuwe week. - Au Bain-Marieke 22 april 2015 - 1:02 pm

[…] Lasagnoni met courgette (v) Scampispiesje met serranoham en geitenkaaspuree Pasta met scampi, munt en pistache Chocolademousse […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.