Home Weekmenu Waarschuwing: taartjesoverload! (en bakvisalarm)

Waarschuwing: taartjesoverload! (en bakvisalarm)

by Marieke
0 comment

Met een tas tomatensoep (lang leve de diepvries) naast mij en een hoofd dat overloopt van de gekregen bouwinformatie, die nu verwerkt moet worden, verplicht ik mezelf de boel te laten voor wat het is en mijn wekelijkse post in elkaar te flansen. Voor ik het nog een week uitstel. En van uitstel komt afstel, dat weten we allemaal. En wil dat nu net hetgene zijn dat ik niet wil voor mijn blog. Hoog tijd dus om terug wat lekkers online te zwieren.

Het was me de week van de taartjes wel. Als ge een koffieklets op zondag organiseert en je een kookblog hebt moet je niet naar de bakker om taartjes hollen, maar dan bak je ze gewoon zelf. Of dat doe je toch als je “tijd” hebt.
Met een kleine Ella aan mijn broekspijpen stond ik dus op zondagochtend, 7u, al een beslagje te maken voor een frangipanetaart. Er volgden ook nog hazelnoot-sinaaskoekjes en een clafoutis van peer. Superlekker!
Om alles netjes en eetbaar afgewerkt te krijgen (ik ben daar gewoon eerlijk over) heb ik gebruik gemaakt van de beste babysit ter wereld. Of toch de beste na het meisje dat hier wekelijks over de vloer komt dan: BUMBA. Een hemels uur lang. Bumba én oordoppen. Want echt aangenaam klinkt dat ding niet.
Ge scoort daar uiteraard geen punten mee bij het zogezegde ideale-moeder-clubke. En ge scoort ook geen punten bij de wereldverbeteraar-ouder die tv haat. Maar ge scoort wel punten bij uw kind. En bij uw bezoek, dat niet moet doen alsof ze uw vergeten-in-de-oven-want-ik-had-een-blèrend-kind-op-mijn-arm-taart lekker vindt. Ik ben overigens liever zo een moeder. Met wat minder idealen. Met zo nu en dan een stil kind én met perfecte gebakjes. 😉

Verder maakte ik ook nog een pasta met groene asperges / pesto / gandaham en mijn alltime favoriete bruschetta’s met gekarameliseerde paprika. Ideaal bij een fris glas wijn, op uw terras in de zon.

En last but not least maakte ik dé Bram Bokkepoots Chocoladetaart uit het Roald Dahl kookboek.
Een héél erg ongezonde taart. Zwaar, zoet en kleverig, maar bovenal goddelijk.
Het boek was ooit mijn meest kostbare bezit. Mijn zus mocht er enkel van op een meter afstand naar kijken. Dichterbij komen betekende oorlog. Het was vast Roald zijn bedoeling niet, maar het boek veroorzaakte menige ruzie’s bij ons thuis.

IMG_6231 IMG_6376 IMG_6336 IMG_6366 IMG_6346

IMG_6358

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een echt gezonde update kan ik het hier deze week niet noemen.
Mijn excuses voor wie probeert zijn lijf reeds zomerklaar te maken ;).
Maar ik heb me herpakt! Volgende week levert HelloFresh een weekmenu voor 1 persoon.
Ik kon geen neen zeggen tegen de knappe verkoper in Gent zaterdag. Hij deed me blozen. En ik geraakte niet meer goed uit mijn woorden. En ik kon langs geen kanten op de zin “laat mij eens gerust” of “NIET GEINTERESSEERD JONG!” komen. Er kwam vooral “Hihi, ja” en “gniffel gniffel” en “hier is mijn geld” uit mijn mond. Dus ik zit nu “opgescheept” met een try-out van de boodschappen-aan-huis-hype.

Lekker gezond dus volgende week.
Met dank aan HelloFresh. Die weten tenminste nog hoe ze iets aan de man (euhm vrouw) moeten brengen.

Tot dan!

Ohja, wie zaterdagavond toevallig nog geen plannen heeft, er zijn nog enkele plaatsjes vrij op Soirée Chevalier. Méér dan de moeite om naartoe te gaan!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.