Home ReceptenHoofdgerecht Vis met verse kruiden, kokosmelk & limoen

Vis met verse kruiden, kokosmelk & limoen

by Marieke
2 comments

Pascale Naessens durft al eens heerlijke gerechten uit haar pan toveren, en dit is er ook zo eentje. Heel je keuken ruikt zaaalig “Thais”.
Het kost je nauwelijks tijd (wat bij mij toch altijd een grote plus is) om dit gerecht op tafel te zetten, het is heel erg gezond én superlekker.
Zet het dus zeker eens op je menu volgende week. Ook ideaal voor een etentje waarbij je liever zelf mee aan tafel zit dan staat te zwoegen in de keuken.

Lekker met rijst!

Smakelijk!

Pascale Naessens durft al eens heerlijke gerechten uit haar pan toveren, en dit is er ook zo eentje. Heel je keuken ruikt zaaalig “Thais”.Het kost je nauwelijks tijd (wat bij… Hoofdgerecht Vis met verse kruiden, kokosmelk & limoen European Print recept
Aantal personen: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 400 gram stevige witte visfilets (zonder graten!) / 2 personen
  • 15 trostomaatjes (of zoveel als je zelf denkt lekker te vinden)
  • 4 el kokosmelk
  • 2 limoenen
  • 1 grote bos verse kruiden (peterselie, dille, koriander, bieslook...)
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie

Instructies

  • Meng de kokosmelk met het sap van 1 limoen en een scheutje olijfolie.
  • Kruid met peper, zout en de fijngesnipperde knoflook.
  • Hak de kruiden fijn. Halveer de tomaatjes en snijd de tweede limoen in plakjes.
  • Neem een ovenschotel, leg er een eerste deel van de visfilet in, strooi hierover een deel van de kruiden en een deel van het kokossausje. Ga zo verder en eindig met de kruiden en de saus.
  • Leg de tomaatjes en de plakjes limoen rond je vis. Zet je ovenschotel voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

2 comments

Sarah 27 april 2016 - 4:03 pm

Zou ik deze vis bij mijn aardappelen in de oven durven steken? (Aardappelen moeten op 250gr)
Bedankt voor de hulp

Reply
Marieke 27 april 2016 - 5:50 pm

Dat kan je proberen. Wel goed je vis in de gaten houden. Ik zou mijn temperatuur toch wat verlagen of de aardappels warm houden en er op het einde van de vis nog even bij zetten.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.