Home ReceptenDessert Verse appelmoes

Verse appelmoes

by Marieke
0 comment

Niets zo heerlijk als verse appelmoes maken aan het begin van de herfst. Er daarna uw diepvries mee volstoppen en de rest van de winter gewoon goeie appelmoes te kunnen eten.
(ook zalig voor snelle appelflapjes trouwens)

Verse appelmoes

Niets zo heerlijk als verse appelmoes maken aan het begin van de herfst. Er daarna uw diepvries mee volstoppen en de rest van de winter gewoon goeie appelmoes te kunnen eten.(ook zalig… Dessert Verse appelmoes European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Stoofappels
  • Inimini beetje water
  • optioneel: suiker / kaneel

Instructies

  • Schil de appels, ontdoe ze van klokhuis en pitjes en snij ze in stukjes
  • Doe een mini klontje boter in een grote pot en laat smelten
  • Zwier je appels in de pot en laat stoven
  • Voeg een heel klein beetje water toe om aanbranden te voorkome
  • Roer goed en regelmatig en laat de appels op een zacht vuurtje opstaan tot ze moes zijn. (kies zelf of je nog grote stukken wilt of niet)
  • Voeg suiker bij en / of kaneel naar smaak.
  • Tip: ik vries mijn appelmoes meestal zonder suiker in en voeg dan toe per keer ik appelmoes nodig heb. Zo kan ik die zoeter maken voor een dessert of zuurder laten als ik die eet met bv. patatjes en kip.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.