Home Mijn eigen zin Uitgetest… En méér dan goedgekeurd: Soirée Chevalier.

Uitgetest… En méér dan goedgekeurd: Soirée Chevalier.

by Marieke
0 comment

6_0

5_0

18_0

 

 

 

 

 

 

Op een druilerige dag in december 2014 (I know, dat is al een eeuwigheid geleden) kreeg ik de vraag om aanwezig te zijn op de try-out van de allereerste editie van Soirée Chevalier. De wintereditie. Een avond waar alles voor u geregeld is, ge last-minute de locatie doorkrijgt en het menu volledig bepaald is. Allé, ‘t is te zeggen, met een eventuele allergie of een vegetarische voorkeur houden ze nog net rekening ;).

Wat beloofde Soirée Chevalier te zijn? Een fijne samenkomst met allerhande mensen die elkaar niet kennen, in een uniek kader. Met lekkere aperitiefjes, verdomd goeie wijnen en voortreffelijk eten. En dat allemaal gehuld in de sfeer van het seizoen. Aangezien het toen december was: kerst! Ik hoefde niet veel meer te weten want als de woorden “kerst”, “wijn” en “eten” vallen ben ik eigenlijk al verkocht. En een avond met onbekenden, dat is altijd wijs. Ik leegde mijn agenda, regelde een babysit, verplichtte mijn lief hetzelfde te doen (wat betreft die agenda, aan 1 babysit hebben we doorgaans meer dan genoeg) en ik bevestigde onze komst.

Alles wat de dames van Hotel Chevalier beloofden maakten ze meer dan waar.IMG_3799
We arriveerden in een oude hoeve, waar de geur van echte kerstbomen je reeds aan de deur tegemoet kwam. Overal stonden kaarsen, en in het salon knetterden houtblokken in het haardvuur.
We startten met een zalig aperitief: champagne met een schuimpje van basilicum.  Een perfecte opener als ge ‘t mij vraagt.  En de (lekkere!) hapjes stilden de eerste honger
Mini muffin van aardappel – artisjok – geitenkaas
Bisque van garnalen
Auberginekaviaar met krokantjes van olijven en tomaatjes

Na het aperitief werden we aan tafel gevraagd.
1 lange tafel, omgeven door lichtjes, kaarsen en ontelbaar veel echte kerstbomen. Ik durf beweren dat het de mooist aangeklede locatie was waar ik  ooit binnenstapte. Zo moeten Doornroosje en Assepoester zich ook gevoeld hebben op hun bal. Mijn mond viel letterlijk open en mijn hart maakte ongezonde sprongetjes. Het was zoiets als “love at first sight”, maar dan voor een oude schuur ipv een schone vent.

Er waren uiteraard geen naamkaartjes. Je zet je gewoon neer waar jij het wil (maar als het even kan dan toch liefst wel aan tafel).
Perfecte setting voor een sociaal tettergat als ik.

Op het menu stond het volgende:

krab/ courgette / couscous / appel

hert / butternut / wortel / okkerzwam

chocolade / framboos / rode biet / hibiscus

koffie / thee / infusie

SoireeCheval-86 SoireeCheval-44

 

 

 

 

 

 

SoireeCheval-36

SoireeCheval-47

 

 

 

 

 

 

Echt. Zo ontzettend lekker!

Maar waarom kom ik met een winterverslag in de aanloop naar de lente, hoor ik u al denken.
Dat is simpel. Schrijven over iets dat eerst geëvalueerd moest worden alvorens er al dan niet een tweede editie komt vond ik een beetje zonde. En aangezien ik het nu schrijf wil dat ook zeggen dat er een tweede editie is. Yes!

En zoals het concept het vraagt, spelen ze zéér kort op de bal :).

Op zaterdag 28 maart kan je naar editie 2 van Soirée Chevalier! De lente editie!
Dit keer niet in Gent, wel in Antwerpen.
Opnieuw zijn de plaatsen zeer beperkt, opnieuw zal de locatie pas een paar dagen op voorhand onthuld worden en opnieuw belooft het een schitterende avond te worden.

Ben jij iemand die zich graag culinair laat verrassen met lekkere seizoensgebonden gerechten, iedere editie door een nieuw topteam (ik mag verklappen dat het deze editie Loes & Krikke zullen zijn!), lokale specialiteiten, een supersfeer en dat alles in een zéér mooi kader?
Grijp dan zeker je kans, maak je agenda leeg, pak uw lief vast of schrijf je alleen in.
Zaterdag 28 maart, ergens in het Antwerpse.
75 euro pp, all-in. De centjes dubbel en dik waard.
Opgelet: de plaatsen zijn iedere keer beperkt dus snel zijn is de boodschap.
Inschrijven of meer info vragen kan je hier: info@hotelchevalier.be

Een échte aanrader!

Kan je er nu niet bij zijn? Hou dan hun facebookpagina in de gaten voor de zomereditie!

 

Soiree uitnodiging FB

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.