Home Mijn eigen zin Uitgetest: Disneyland met een baby. Gekkenwerk of niet?

Uitgetest: Disneyland met een baby. Gekkenwerk of niet?

by Marieke
7 comments


IMG_0025

Had iemand me gezegd dat ik ooit met een baby naar Disneyland zou gaan, ik had hen voor gek verklaard. Ik snapte werkelijk in de verste verte niet hoe mensen het in godsnaam in hun hoofd haalden hun allerkleinste oogappel en zijn of haar hele hebben en houden mee te sleuren naar Disneyland.  Daar heb je toch écht niets aan?

IMG_0047

Dus toen de mensen van Disney me vroegen of ik de babyvoorzieningen in het park even wou uittesten besloot ik dat het tijd werd om al die vooroordelen over boord te gooien, mijn man en dochter onder de arm te nemen en het gewoon te doen.
Niet helemaal gerust (ik) vertrokken we op een mooie zaterdag naar Frankrijk met de trein.  De baby vond alles vanaf de eerste minuut geweldig en de stress die ik had verdween snel. We hadden ‘t zelfs helemaal zo slecht niet op die trein. Koekjes eten, boeken lezen, koffie drinken (wij dan, Ella hield het bij water) en mensen kijken. En dat terwijl de stresskip in mezelf al enkele hoogdagen had beleefd. Nergens voor nodig zo bleek.

 

IMG_0046Eens aangekomen wandelden we in geen tijd tot aan de poorten van het betoverende Disneypark. Inchecken in het Disney Hotel ging supervlot. Onze kamer was kraaknet en het gevraagde babybedje stond netjes klaar. Inclusief dekentje en lakentjes, nog proper verpakt in een plastic hoesje. Ik ben een beetje een freak als het daar op aankomt dus ik deed een inwendig vreugdedansje.

We besloten de boel de boel te laten, pakten het hoogstnodige in voor Ella (lees: water, pampers, koekjes, nog water, haar konijn, zonnemelk factor duust en nog wat water) en liepen het hotel uit. De deuren van het Disney hotel openden zichzelf. Niet zoals die glazen deuren waar je al eens keihard tegenaan knalt omdat iemand ze te goed gepoetst heeft en het mechanisme om ze te openen niet snel genoeg werkt. Neen. Stijlvolle houten deuren als werden ze bediend door een onzichtbare portier. Magisch handig. En al zeker als je met een buggy op stap bent. Anyway. We stonden, mede dankzij die deuren (waar koopt ge die dingen?!), binnen een halve minuut voor de ingang van het park, klaar om de sprookjeswereld in te duiken.

Ella vond alles indrukwekkend. We hoorden haar 2 volle dagen niet. Enkel haar in bed krijgen was een ander paar mouwen. Volledig in overdrive van het teveel aan prikkels. Maar dat hoort erbij naar het schijnt. 🙂

IMG_0015

 

Was dat nu handig, zo met een 15 maand oud peutertje naar Disneyland?
Eigenlijk wel. In de voormiddag deed ze kleine dutjes in haar buggy en in de namiddag wandelden we even naar het hotel om haar daar te laten slapen. Wij dronken terwijl een koffie in de bar en gebruikten deze geniale app om haar in het oog te houden: “Babyfoon 3G”(een echte echte aanrader)

IMG_0031Pampers en babyvoeding en co is gewoon te koop in het park en je vindt werkelijk overal microgolfovens om de voeding op te warmen. Broodjes voor ‘s avonds nam ik mee van bij het ontbijt voor haar. Koekjes en fruit had ik zelf meegebracht maar in de grote laan als je ‘t park binnenkomt stond er ook een fruitkraampje. Overal zijn kinderstoelen te vinden en op de meeste plekken is het tafelblad netjes verpakt in plastic met daaronder bestekjes voor je baby. (opnieuw: innerlijk vreugdedansje. Ik heb een hekel aan vieze kinderstoelen op openbare plaatsen. De Heer Disney is nen properen mens.)
En elke toiletplaats heeft een zeer ruime plek om je baby te verschonen. Geen gedoe in te krappe hokjes dus. Het personeel is goud waard en zo lief voor jou en je baby. Galant zonder geforceerd te zijn. Ons hotel had zelfs een babysitservice. Maar daar moeten we eerlijk in zijn, die was echt veel te duur. We lagen dus ‘s avonds gewoon lekker vroeg in bed.

 

 

IMG_0012

U vraagt zich natuurlijk ook af hoe het dan zit met al die leuke attracties waar je niet in kan als je een peuter mee hebt.Wat exact de reden was waarom ik dacht dat naar Disneyland gaan met een mini-mens echt geen goed idee is.

Maar Disney is ook daarop voorzien: Je schuift gewoon aan en maakt gebruik van de gratis babyswitch service. De ene ouder gaat in de attractie, de andere wacht even bij de baby en je wisselt gewoon van plaats als de ene ouder terug is. Geniaal, niet? Wij vonden alvast van wel. Een aanrader blijft wel om een fast-pass aan te schaffen. Het zorgt voor een pak minder lange wachttijden.  Wil de ene niet in een bepaalde attractie dan kan je hier en daar gebruik maken van de singles rij. Die is zo goed als leeg iedere keer waardoor je vaker nog sneller bent daar dan met een fast pass. Of je wisselt elkaar op die manier af. Het is maar een tip. 🙂

IMG_0013

Nadelen? Wij vonden het eten in de restaurants waar je niet moet reserveren een beetje droevig.
Weinig gezonds te vinden en geen variatie. Maar als je naar Disneyland zou gaan kan je op voorhand je restaurants boeken en dat is wel een aanrader (zéker het ratatouille restaurant). In de te reserveren restaurants is het eten echt lekker en kan je gelukkig iets anders krijgen dan hamburgers. 😉

Ben je dus een grote Disney fan maar had je zo je twijfels om te gaan met je peuter? Dan denk ik dat je niet hoeft te twijfelen. Wij hadden een heel erg leuke tijd. Het is uiteraard helemaal anders dan romantisch met twee, maar het gezicht van Ella in “A Small World” verveelde nooit. Neen. Ook niet na de 15de keer.

 

IMG_0005IMG_0004

IMG_0035

 

 

 

 

 

 

Bedankt Disney, het was supercalifragilisticexpialidocious!


IMG_0042

 

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

7 comments

Tess 28 juli 2015 - 12:55 pm

Wat een dotje toch Ella! De mooiste Minnie Mouse die ik al zag. 🙂

Reply
Marieke 28 juli 2015 - 12:59 pm

Haha 🙂 ‘t is een schatje!

Reply
Liesbet 29 juli 2015 - 9:09 am

Super! Als hun singlesrij moet uitgetest worden, call me! 🙂

Reply
Evi 19 augustus 2015 - 2:53 pm

Zo’n leuke foto’s! Buiten het Playmobil Fun Park vorige maand in Duitsland (mijn zoontje was toen 19 maanden), hebben we nog nooit echt een pretpark met hem gedaan. Wat voor hem op deze leeftijd vooral erg lastig zou zijn is het wachten in een wachtrij. Mijnheer heeft namelijk geen geduld (oh vreselijk, je kind dat een spiegel is van jezelf…) en blijft geen seconde stil staan. Tegen dat hij 2 wordt staat hier wel een bezoek aan de Efteling gepland!

Reply
Marieke 20 augustus 2015 - 10:21 am

De efteling is een dikke aanrader denk ik! Lekker fijn ook met een peuter. Bij ons ook op de planning. 🙂
In Disney lieten we haar rondwandelen aan ons hand en pas als we echt in de rijen moesten aanschuiven moest ze wat “stiller” staan maar ook dat is geen ramp. Toen zongen we liedjes en zat ze in onze nek. En ze klom op de hekkens 😉

Reply
Line 18 juli 2016 - 1:46 pm

Ooh Marieke, je doet mij als-echte-disney-addict twijfelen om toch eens met de mini naar daar te gaan… (Ps via foto van steph en Isa hun trouw op je blog terecht gekomen, nice!!!)
X

Reply
Marieke 27 juli 2016 - 7:10 am

Het was schitterend. Maar ik zou wel pas teruggaan als Ella er zelf iets van kan onthouden. Als je toch zou gaan met je kleine man dan zijn er wel heel veel goeie regels waardoor je alsnog alle attracties kan doen zonder 2x te moeten aanschuiven. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.