Home Mijn eigen zin Toppannen, topproducten en een taartje erbovenop!

Toppannen, topproducten en een taartje erbovenop!

by Marieke
3 comments

De weken waren hectisch. Van controle over mijn dagen was totaal geen sprake meer. Ze vlogen voorbij in een razende vaart en plots was het november.  Nog 6 weken en we verhuizen. Van oneindig lang wachten naar het plotse besef dat 6 weken écht heel erg weinig is en dat er écht nog heel veel gedaan moet worden. Alles wat we de voorbije jaren vergaard hebben gaat opnieuw door onze handen. Bergen gerief. Ge kunt er met uw hoofd haast niet bij hoeveel nutteloze dingen je eigenlijk bewaart. De ideale moment dus voor een zéér grote kuis. Alles wat we niet moeten mee verhuizen is uiteindelijk mooi meegenomen. 🙂

Verhuispijnverzachtend waren in ieder geval wél de pakjes die ik tussendoor kreeg toegestuurd. Pakjes waar ik héél blij van werd maar die door de grote drukte, de aanhoudende keelontsteking en de slechtslapendepeuter gewoon niet de aandacht kregen die ze keihard verdienen.

Zo zat er een pan van GreenPan in mijn bus.
Ik weet niet of je die pannen al kent, maar ze staan met stip op mijn nr. 1.
2 braadpannen staan al jaren op de voorste plek van mijn pottenlade. En nu mocht ik een 3d vispan testen.
‘t Was alsof de Sint langskwam. Hun nieuwe 3d gamma omvat hetvolgende: “Geribd voor vlees en gevogelte, met kuiltjes voor vis en groentjes of glad voor eieren en pannenkoeken: elk oppervlak garandeert een optimale verdeling van vetstof en draagt zo bij tot een beter bakresultaat en een langere levensduur van de pan.”
Ik was zeer benieuwd. De gladde pannen had ik al. Maar die vispan die schreeuwde gewoon om getest te worden. Ze loste overigens AL mijn verwachtingen en meer in. De vissen die ik er in bakte kwamen er perfect uit. Ze gleden uit mijn pan zonder moeite en bakten in geen tijd zoals ik ze wilde. De pan kan overigens gewoon de oven in. Nog een grote plus. En de pannen zijn van Belgische makelij!
Zet ze maar op jullie Sinterklaas- of christmaswishlist! Ge gaat het u niet beklagen!

12108722_10153524863141321_3035143213802293170_n
11949480_961607730563604_6138574465775100333_n
IMG_3056

Een week geleden stuurden de mensen van Spar een hele zak vol lekkers op.
Hun huismerk kreeg een superfijne make-over en ik mocht enkele producten uittesten. Daar waar ik (eerlijk is eerlijk) eerst niet snel voor het Spar huismerk zou kiezen was ik nu echt gecharmeerd door hoe het totaalplaatje klopt. Mooie vormgeving en leuke tekstjes waardoor al hun producten qua look perfect matchen en zeer herkenbaar zijn. Bovendien was alles wat ik kreeg ook gewoon echt lekker. Mijn winkelmandje bij Spar zal er vanaf nu toch net iets anders uitzien.
Met wat er in mijn tas zat fabriceerde ik een schaal vol lekkere hapjes, volledig retro. Ik ging voor toastjes die ik maakte van brood, belegd met gerookte zalm en verse kruidenkaas, toastjes met paté en veenbessenconfituur, witloofblaadjes met een sprotje en toastjes met een heilbotsalade en een kappertje. De schaal was in geen tijd leeg!

12191407_987956394595404_5929814399016736824_n
12196030_987956227928754_5593060342240075266_n

Verder weinig nieuwe recepten gezien ik in extreme drukte graag terugval op wat reeds gekend is.
Volgende recepten staan dan ook regelmatig opnieuw bij ons op tafel:

Ratatouille
Penne met bloemkool, Breydelham, Oud Brugge en kerstomaat
Pasta met gorgonzola en peertjes

Safraanrijst met kabeljauw

Voor het bakken van een nieuw taartje maakte ik dan weer wél tijd. Deze pecannotentaart is superlekker en heel erg makkelijk. Ideaal op koude dagen, en lekker met wat ijs op warme dagen. 🙂

Smakelijk!

IMG_3169

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

3 comments

Apero-time met #sparbag | claudiaskeukenspot 11 november 2015 - 12:32 pm

[…] andere brave collega-bloggers Anniek, Marieke en Jozefien gingen met hun zak vol lekkers aan den aperitief, great minds think alike girls! […]

Reply
Carolien - On a Healthy Adventure 27 november 2015 - 8:24 am

Ik heb al veel positiefs gelezen over die GreenPan! Die hapjes met Spar producten zien er goed uit 😉

Reply
Marieke 27 november 2015 - 11:02 am

Greenpan is echt mijn favoriete pannenmerk (naast creuset). Nog nooit ongelukkig geweest met die pannen. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.