Home ReceptenSoep Tomatensoep met ballekes

Tomatensoep met ballekes

by Marieke
0 comment

Er bestaat voor mij géén betere tomatensoep met ballekes dan die van SOS Piet.
Echt waar. Gemakkelijk te maken en iedere effort die ge er in steekt is het dubbel en dik waard!
Je hebt wel een zeef nodig. En met een kleintje gaat ge u doodergeren. Maar voor deze soep is de aankoop van een grote zeef geen verloren investering.
Ik zweer bij dit recept! En ge zult het u niet beklagen 🙂

Tomatensoep met ballekes

Er bestaat voor mij géén betere tomatensoep met ballekes dan die van SOS Piet.Echt waar. Gemakkelijk te maken en iedere effort die ge er in steekt is het dubbel en dik… Soep Tomatensoep met ballekes European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 2 aardappels
  • 10 a 12 grote, rijpe, rode tomaten vol smaak (neem geen smaakloze/niet zo rijpe tomaten he, dan trekt uw soep op niets)
  • 2 uien
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels room (ik laat dit weg, even lekker zonder. En voeg je beter toe op moment zelf als je daar zin in hebt. Let op: soep waar room in zit mag nooit nog eens een tweede keer koken)
  • groentebouillon naar smaak
  • gehakt voor de ballekes
  • peper en zout
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1,5 liter water

Instructies

  • Snij de ui en aardappel in kleine stukjes zodat ze bij het aanstoven snel gaar zijn. Stoof ze aan met de boter
  • Doe er de in stukken gesneden tomaten bij (je hoeft de tomaten enkel te wassen, het hartje er uit te snijden en in stukken te snijden. Je moet ze niet ontpitten en ontvellen)
  • Laat de tomaten niet te lang stoven. Door het vel en de pitten wordt de soep anders te bitter
  • Voeg water en groentebouillon toe en laat de soep 20 minuten doorkoken
  • Mix de soep en zeef ze onmiddellijk. Als de gemixte pitten te lang in de soep liggen gaat de soep verzuren
  • Voeg ketchup en tomatenpuree toe en roer goed
  • Optioneel: voeg de room toe
  • "Rol de balletjes en laat ze garen in de soep"
  • Kruid eventueel nog bij met peper en zout

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.