Home ReceptenHoofdgerecht Tomatensalade met buffelmozzarella

Tomatensalade met buffelmozzarella

by Marieke
1 comment

Makkelijk, lekker én gezond.
Dit is er weer eentje voor als het snel “moet” gaan en je toch iets gezonds wil eten.
Of als bijgerecht.
Maar zeker een aanrader.

Tomatensalade met buffelmozzarella

Makkelijk, lekker én gezond.Dit is er weer eentje voor als het snel “moet” gaan en je toch iets gezonds wil eten.Of als bijgerecht.Maar zeker een aanrader. Hoofdgerecht Tomatensalade met buffelmozzarella European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Een reeks rijpe tomaten in alle kleuren en maten
  • Een rode ui
  • Verse basilicum
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Buffelmozzarella
  • Balsamicoazijn
  • Goeie olijfolie
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • chilipepertje zonder zaadjes - zéér fijn gesneden

Instructies

  • Snij je tomaten in schijfjes of in partjes (deze laatste mengen veel makkelijker)
  • Snij je rode ui heeeel erg fijn in (halve) ringetjes
  • Bestrooi je tomaten met zeezout en meng goed om, laat uitlekken
  • Doe de tomaten in een schaal, voeg de rode uit toe en bestrooi met oregano
  • neem een klein potje, doe er het geraspte knoflookteentje, de fijngesneden chilipeper, 1 deel balsamicoazijn en 3 delen olijfolie in en schud het geheel goed om. Geen zout toevoegen, er is immers nog zeezout op de tomaten te vinden
  • Besprenkel de dressing over de tomaten zodat alle stukken mooi bedekt worden: makkelijkst is alles met je handen door elkaar te mengen
  • Scheur de mozzarella en leg die in de schaal. Klaar

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Weekmenu 3 - Au Bain-Marieke 19 oktober 2014 - 2:02 pm

[…] Dinsdag Tomatensalade met buffelmozzarella […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.