Home ReceptenDessert Tarte Tatin van banaan

Tarte Tatin van banaan

by Marieke
0 comment

Tarte tatin, een van de, voor mij althans, meest moeilijk te weerstane desserts.
Meestal eet ik deze lekkernij met appels, maar deze keer ging ik voor banaan.
Het is zo mogelijk nóg lekkerder dan de klassieke appel tatin en minstens even makkelijk. Én het kost je daarenboven een pak minder schil en snijwerk.

Ideaal dus om een etentje met een knaller af te sluiten, of gewoon als (zondagse) verwennerij!

Bron: Libelle Lekker

Tarte tatin, een van de, voor mij althans, meest moeilijk te weerstane desserts. Meestal eet ik deze lekkernij met appels, maar deze keer ging ik voor banaan. Het is zo mogelijk… Dessert Tarte Tatin van banaan European Print recept
Aantal personen: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 4 vierkante bladerdeegvelletjes (uit de diepvries) of snij vier gelijke stukken uit een rol bladerdeeg
  • 3 bananen (niet overrijp)
  • 150 gr kristalsuiker
  • boter
  • Vanille ijs
  • 4 kleine taartvormpjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Beboter de taartvormpjes.
  • Doe de suiker in een pannetje met 2 eetlepels water. Laat dit zachtjes smelten op het vuur tot de karamel goudbruin wordt.
  • Roer niet in je pannetje maar wals zachtjes heen en weer om de suiker gelijkmatig te laten smelten. Haal daarna je pan van het vuur. (pas op: HEET!)
  • Verdeel de karamel onmiddellijk over de 4 vormpjes.
  • Pel je bananen en snij ze in dikke schijfjes van ongeveer 1,5cm.
  • Leg je schijfjes in de vormpjes, zo dicht mogelijk bij elkaar.
  • Neem daarna je bladerdeegvelletjes en leg ze op de banaan. Druk zachtjes aan en duw de randjes mooi naar binnen (maar let op dat je je vingers niet verbrandt).
  • Bak de taartjes 20 minuten in je oven. Laat ze daarna 5 minuutjes afkoelen voor je ze omdraait op een bord.
  • Serveer met een lekker bolletje (vanille)ijs en geniet!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.