Home ReceptenHoofdgerecht Tajine van kip

Tajine van kip

by Marieke
0 comment

Deze heerlijke tajine is perfect te maken het hele jaar door.
Dus ook op mooie zonnige dagen als vandaag. 🙂
Als je geen tajine hebt kan je dit ook gewoon in een goeie stoofpot maken.
Geen ellenlange ingrediëntenlijst of rare benodigdheden, dus haast je naar de winkel en zet dit gerecht zonder bloed, zweet en tranen in no time op tafel. Smakelijk!

Bron: Rue de Surène

Tajine van kip

Deze heerlijke tajine is perfect te maken het hele jaar door.Dus ook op mooie zonnige dagen als vandaag. 🙂Als je geen tajine hebt kan je dit ook gewoon in een… Hoofdgerecht Tajine van kip European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Kip - Ik neem altijd billen omdat dat vlees gewoon lekkerder is. (zoveel als je op kan) (je kan ook ontbeende bouten kopen)
  • Een grote ui
  • 1 a 2 tenen knoflook
  • een halve eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • een goed mespunt saffraandraadjes
  • 150 gram gedroogde abrikozen (gehalveerd of volledig - ik halveer ze altijd)
  • 50 gram gele rozijnen
  • 600 ml kippenbouillon
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • Verse koriander, een handvol
  • Amandelschilfers
  • Abrikozenconfituur
  • Peper en zout
  • Rijst

Instructies

  • Snij knoflook en ui fijn.
  • Begin daarna met je kippebillen te ontvellen. Dit gaat héél makkelijk.
  • Bak de kip rondomrond bruin in olijfolie.
  • Haal je kip uit de pot. Doe nog wat extra olijfolie bij in de pot en stoof dan je ui en knoflook aan. Voeg kaneel, koriander en komijn toe en laat nog eens drie minuten extra fruiten.
  • Voeg hierna de kip weer toe.
  • Doe er nu de saffraan, de helft van de abrikozen, al de rozijnen, het halve blik tomaten en op het einde de bouillon bij.
  • Breng alles aan de kook. Eenmaal aan de kook, verlaag je het vuur en laat alles pruttelen. Zo een 40 minuten lang. Uiteraard met het deksel op de pot.
  • Probeer na die 40 minuten even of de kip loskomt van het bot, dan is ze gaar. Indien dit niet het geval is geef je ze nog enkele minuten langer.
  • Voeg het uitgelekte blik kikkererwten toe en de andere helft van de abrikozen. En doe er dan een héél grote lepel abrikozenconfituur bij.
  • Laat alles nog eens tien minuten pruttelen. En dan is het al klaar!
  • Werk af met verse korianderblaadjes en amandelschilfers. Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.