Voor mijn eerste deelname aan de foodblogswap voor de maand maart kreeg ik de foodblog van duizenden1dag toegewezen.
Het concept vraagt om 1 gerecht te kiezen van de aan jou toegewezen foodbloggerscollega, dat recept te maken (al dan niet aangepast naar jouw stijl) en te posten op je eigen blog. Het werd de tagliatelle met gerookte zalm en prei.
Vroeger vond ik prei zowat de minst lekkere groente die er was. Samen met spruitjes.
Deze groenten geserveerd krijgen vond ik de hel als kind. Mijn vader kon nochtans héél lekker koken. En ik was een makkelijke eter. Maar van gewoon gestoofde prei met patatjes word ik nog altijd ongelukkig. Prei en pasta daarentegen vind ik een combinatie made in heaven. Of puree met prei. En gestoofde prei met wat room: mmmm!
Vandaar mijn keuze voor dit gerecht.
Ik pimpte het met wat waterkers en witte wijn en ik gebruikte verse tagliatelle in plaats van de gedroogde variant.
Smakelijk!
Ingredienten
Instructies