Home ReceptenHoofdgerecht Stoverij van varkenswangen

Stoverij van varkenswangen

by Marieke
0 comment

Als ik stoverij maak is dat enkel nog met varkenswangetjes.
Zo zalig mals vlees.
Ik zou er van blijven eten.

Meestal maak ik de stoverij met Rodenbach maar deze keer probeerde ik iets anders.
Met kriekbier!

Zeer lekker met frietjes, kroketjes of pommes duchesses en een slaatje.

Smakelijk.

(bron: Dagelijkse kost)

Stoverij van varkenswangen

Als ik stoverij maak is dat enkel nog met varkenswangetjes. Zo zalig mals vlees. Ik zou er van blijven eten. Meestal maak ik de stoverij met Rodenbach maar deze keer probeerde… Hoofdgerecht Stoverij van varkenswangen European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienten

  • 1 kg varkenswangen (vraag aan de beenhouwer om ze te ontvliezen)
  • 75 cl kriekbier
  • 3 uien
  • 1 teentje look
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • keukentouw
  • 3 sneetjes peperkoek
  • 3 eetlepels scherpe mosterd
  • 1 eetlepel kriekenconfituur"
  • peper en zout

Instructies

  • Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Pel en plet de look.
  • Verhit een grote pot op een niet te hoog vuur en smelt er een klont boter in
  • Stoof de stukjes ui, samen met de look. Roer af en toe en laat de uien niet bruin kleuren
  • Snij de varkenswangetjes in twee gelijke stukken
  • Verhit ook een braadpan op een matig vuur en smelt er een klont boter in
  • Bak de stukken varkenswang goudbruin in de hete pan. Kruid het vlees tussendoor met wat peper en zout. Bak nooit te grote hoeveelheden in één keer en roer niet in de pan. Enkel de buitenkant van de wangetjes is nu van tel, dus het vlees hoeft binnenin niet gaar te zijn
  • Schep de gekleurde stukjes vlees in de stoofpot met ui
  • Giet het braadvet uit de pan en zet ze opnieuw op een matig vuur. Schenk het kriekbier over de bodem met aanbaksels van het vlees. Laat het bier opwarmen en roer tussendoor de bakresten los
  • Schenk het warme bier in de stoofpot. Zet het vuur zacht.
  • Verzamel takjes tijm en blaadjes laurier en bind ze tot een strak kruidentuiltje met behulp van een eindje keukentouw
  • Schep een beetje kersenconfituur bij het vleesgerecht
  • Smeer een flinke laag scherpe mosterd op de sneetjes peperkoek. Leg deze bijzondere boterhammen (mosterd naar onder) bovenop het stoofgerecht en zet het deksel op de pot
  • Gaar de varkenswangen op een zacht vuur voor een urenhalf tot twee uurtjes. Roer regelmatig zodat de stoverij niet aanbrandt
  • Verwijder het uitgekookte kruidentuiltje uit de stoofpot en serveer de varkenswangen met saus samen met frietjes/kroketjes, mayonaise en sla.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.