Home ReceptenHoofdgerecht Stoverij met Leffe

Stoverij met Leffe

by Marieke
3 comments

Weer of geen weer, stoverij gaat er bij mij altijd in.
Ik gebruik enkel nog varkenswangen om stoverij te maken.
Je vlees is altijd boterzacht en onweerstaanbaar lekker.

(De foto trekt op niets, maar geloof mij maar gewoon: van deze stoverij wordt ge intens gelukkig) 🙂

Hierbij een variant op de andere stoverij met kriekbier die je op deze blog terugvindt.

De basis voor dit recept haalde ik bij Tuur met pruimen

Stoverij met Leffe

Weer of geen weer, stoverij gaat er bij mij altijd in.Ik gebruik enkel nog varkenswangen om stoverij te maken.Je vlees is altijd boterzacht en onweerstaanbaar lekker. (De foto trekt op… Hoofdgerecht Stoverij met Leffe European Print recept
Aantal personen: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Varkenswangen, gekuist. Ik maak zeker 2kg voor 4 personen (de overschot vries je gewoon in)
  • 1 - 2 flesjes bruine Leffe
  • 3 grote uien, in niet te kleine stukken gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 4-5 sneetjes peperkoek
  • 1 grote lepel perenstroop (optioneel)
  • Goeie mosterd
  • Vleesbouillon(blokjes) of stoofvleeskruiden
  • Verse tijm en laurier
  • Zwarte peper en zout

Instructies

  • Snij je varkenswangen in grote (min of meer hapklare) stukken of vraag aan je slager om dit voor jou te doen.
  • Bak je stukken aan in boter en kruid met peper en zout. Zorg dat je vlees een korstje krijgt. Als je een grote portie maakt bak je je vlees het beste niet allemaal tegelijk, maar beetje per beetje.
  • Haal je vlees uit de pot en stoof je ajuin in de pot. Voeg eventueel wat extra boter toe indien nodig. Strooi de bloem hierover en laat even meebakken.
  • Giet nu je Leffe over de ui en roer de aanbaksels goed los. Voeg daarna je vlees weer toe.
  • Voeg je stoofvleeskruiden of bouillon, tijm en laurier toe. Eventueel nog wat extra Leffe en vul bij met water tot je vlees onderstaat.
  • Smeer mosterd op je peperkoek en leg deze in je pot met de besmeerde kant naar onder.
  • Laat de stoverij 1,5 tot 2 uren garen op een zacht vuurtje. Indien je je saus wat dikker wenst kan je een half uur voor je stoverij klaar is het deksel van de pot halen.
  • Wie dit graag heeft voegt ook nog een lepel perenstroop toe (maar dit hoeft niet).
  • Proef en kruid af met peper (en indien nodig ook nog zout).
  • Wie dit wil kan de saus ook zeven. Maar dat doe ik zelden tot nooit.
  • Te serveren met verse frietjes, een salade en voor de liefhebbers: verse appelmoes. 🙂

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

3 comments

Bart 17 mei 2016 - 3:51 pm

Fijn dat ik inspiratie mocht zijn 🙂
Dank voor de bronvermelding!

(En zo leer ik weer een fijne blog kennen!)

Marieke 17 mei 2016 - 4:01 pm

Het was een goed recept om als basis te gebruiken.
Zal hier zeker nog op het menu staan.
Jij dus bedankt! 🙂

Nieuw leven! - Au Bain-Marieke 26 juni 2016 - 3:39 pm

[…] Pasta met witte asperges en zalm  Ovenschotel met kip, kerstomaatjes en witte bonen Stoverij met Leffe Rabarbercake (to die for) Zalm met gegrilde groene asperges en […]

Comments are closed.