Home ReceptenHoofdgerecht Kip met mosterdsaus en druifjes

Kip met mosterdsaus en druifjes

by Marieke
4 comments

Dit is er eentje van mijn lieve collega-foodblogster Annelies van Een Lepeltje Lekkers.
Ik zag het online verschijnen en moest het gewoon maken.
Klaar in geen tijd, je hebt maar 1 (weliswaar ruime) pot nodig en het is echt heel erg lekker.

Nog een extra argument nodig? Je moet dit eten met kroketjes. 😉 Voor mij dus een ideaal weekendgerecht. Want kroketten zijn, nostalgischgewijs,  toch een beetje zondagseten.

Het is overigens ook een goed gerecht om klaar te maken als je vrienden over de vloer hebt en je niet de hele avond in de keuken wil staan zwoegen.

Het komt hier in ieder geval nog op tafel. 🙂

Dit is er eentje van mijn lieve collega-foodblogster Annelies van Een Lepeltje Lekkers. Ik zag het online verschijnen en moest het gewoon maken. Klaar in geen tijd, je hebt maar 1 (weliswaar… Hoofdgerecht Kip met mosterdsaus en druifjes European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 600 gram kippenboutfiletjes (veel lekkerder dan kippenborst)
  • 50 gram bloem
  • 2 eetlepels graantjesmosterd
  • 2 sjalotten
  • 250 ml kippebouillon
  • 250 ml room
  • 250 gram witte druiven, gehalveerd, zonder pitjes
  • Fijngehakte dragon (3 takjes)
  • Boter
  • Peper en zout
  • Een jenerverglaasje marsala

Instructies

  • Snij je kipfilets in gelijke repen.
  • Doe je bloem in een schaal samen met wat peper en zout. Wentel je reepjes kip erdoorheen en klop het teveel aan bloem eraf.
  • Zet een ruime pan op het vuur en smelt hier een klontje boter in. Bak er je kip in aan tot ze een goudbruine kleur krijgen.
  • Zet je vuur lager, voeg een extra klontje boter toe, voeg de sjalotjes bij de kip en stoof aan tot ze glazig zijn.
  • Blus met de marsala en maak de aanbaksels een beetje los.
  • Voeg nu je bouillon, je room en de mosterd toe en laat dit op een zacht vuurtje aan de kook komen.
  • Roer er op het allerlaatste de gehalveerde druiven en de dragon door en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  • Lekker met kroketjes!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

4 comments

melissa 14 januari 2016 - 10:19 am

Juij zo blij met een nieuw en gemakkelijk receptje. Ga ik zeker eens maken :-).
Enig idee met wat ik marsala?? Kan vervangen?

Reply
Marieke 14 januari 2016 - 2:17 pm

Ja. Eventueel amaretto of gewoon wijn? Die marsala geeft er wel een heerlijk smaakje aan dus ik zou wel voor iets dat wat zoeter is opteren. Of je laat het gewoon weg.

Reply
Lise 17 januari 2016 - 7:50 pm

Uitgeprobeerd en goedgekeurd 🙂
Ik verving de marsala door rode porto!
En ik combineerde met couscous, ook geslaagd!

Reply
Marieke 17 januari 2016 - 8:20 pm

Super! Kan niet slecht zijn 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.