Home ReceptenHoofdgerecht Sticky honing-sesam-kip

Sticky honing-sesam-kip

by Marieke
10 comments

Ooooh man.
Zoooveel beter dan de afhaalversie.
Zoooo makkelijk.
Zooooo overheerlijk comfortfood.
Zelfs de grootste keukenkluns kan deze kip zonder problemen perfect krijgen.
Je moet wél van zoete chinese kip houden. Laat dit recept anders maar links liggen.
Zoals het bij Chinees eten hoort, had ik nog een heleboel over en gaf ik mijn buurvrouw-in-blok een kommetje.
Dit is wat zij er van vond 🙂

FullSizeRender-7

Smakelijk!

Ooooh man.Zoooveel beter dan de afhaalversie.Zoooo makkelijk.Zooooo overheerlijk comfortfood.Zelfs de grootste keukenkluns kan deze kip zonder problemen perfect krijgen.Je moet wél van zoete chinese kip houden. Laat dit recept anders… Hoofdgerecht Sticky honing-sesam-kip European Print recept
Aantal personen: 2-3
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 4.5/5
( 4 voted )

Ingredienten

  • 3 kipfilets (geen dubbele he)
  • 120 gram maïzena
  • 3 eitjes
  • Zout en peper
  • Koolzaadolie
  • Voor de saus (het originele recept verdubbelde deze hoeveelheden, dan staat je kip echt volledig onder in de saus. Ik vond dit niet nodig, zorg gewoon dat je ovenschaal niet te groot is)
  • 128 gram honing
  • 90 ml sojasaus
  • 60 ml ketchup
  • 45 gram bruine suiker
  • 60 ml (rijst)wijnazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teentje gehakte look
  • 1 kleine theelepel maiszetmeel
  • sesamzaadjes voor de garnering (en eventueel wat lente-ui voor garnering)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de kipfilets in hapklare stukken en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de maïzena in een bord en de licht geklopte eieren in een kom.
  • Wentel de kip door de maïzena en geef hem vervolgens een jasje van ei. (efkes een vuil werkje)
  • Verhit koolzaadolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip tot ze bruin is.
  • Leg de kip in een ingevette ovenschaal.
  • Combineer honing, sojasaus, ketchup, bruine suiker, wijnazijn, sesamolie, gehakte knoflook en de theelepel maïzena.
  • Giet dit over de kip en bak ongeveer 45 minuten in de oven of tot de kip gaar is .
  • Roer elke 10 minuten even in je schaal zodat de kip telkens helemaal bedekt is met de saus.
  • Tegen het einde van de baktijd gaat de saus echt heerlijk kleverig worden en helemaal rond je kip kleven. Hemel op aarde!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

10 comments

melissa 5 januari 2015 - 2:39 pm

Ipv koolzaadolie mag ik dit in olijfolie bakken?
En is die theelepel sesamolie nodig want ik gebruik dat anders nooit bij iets en dat is dan zo zonde.

Reply
Marieke 6 januari 2015 - 6:27 pm

Ja hoor, je mag bakken in olijfolie. En die theelepel zal de smaak van sesam zacht meegeven.
Het hoeft niet maar dan zal het er ook niet echt naar smaken 🙂

Reply
Marieke 6 januari 2015 - 6:28 pm

Zeker geen olijfolie gebruiken als vervanging van die theelepel. Dat zal de smaak niet bevorderen.

Reply
ivan 10 januari 2015 - 11:07 am

Mag dat ook wijnazijn met sjalot smaak zijn, we hebben dat staan en moet dan niet speciaal andere gaan halen?
Serveer je dit met rijst?

Reply
Marieke 10 januari 2015 - 11:12 am

Ik denk dat het geen kwaad kan. Is de sjalot smaak sterk? Doe maar zou ik zeggen. Ik eet het met rijst. Dat is het lekkerste. 🙂 Laat je weten hoe het was met de wijnazijn met sjalot? Succes!

Reply
melissa 20 januari 2015 - 3:34 pm

Deze maakt ik ook eens enkele weken geleden.

Resultaat: Hij was lekker maar we (hebben er uiteindelijk met 4 man van kunnen eten (kindjes niet meegrekend) vonden hem vrij zoutig. Ik had nochtans wat extra honing in gedaan maar de smaak van de soja overheerste wat. Of ik heb mijn afmetingen niet correct gedaan kan ook 🙂

Het heerlijke krokante aan de kip door de maizena vond ik dan wel super lekker!!!!

Reply
Marieke 20 januari 2015 - 6:32 pm

Zoutig?
Ik vond hem echt mierzoet 🙂
Het is inderdaad een serieus grote portie. Ik gaf een berg weg aan mijn buren.
Mmmm nu heb ik er nog eens zin in.

Reply
Noor Adriaensen 16 januari 2019 - 4:37 pm

Hoihoi,

Ik ben zot van dit recept, en wou het weer eens maken maar ik kan het helaas niet meer zien via de website en ik heb het natuulijk nog nooit opgeschreven. Zou ik dit nog eens kunnen krijgen aub?

Groetjes Noor

Reply
Mieke Dierckx 22 januari 2019 - 7:57 pm

Hallo, ik zou dit gerechtje graag eens willen uittesten. Helaas vind ik er geen recept van? iemand dat me kan helpen?
MVG

Reply
Kim 27 januari 2019 - 9:31 pm

Kan ik dit receptje nog ergens terugvinden?
Zou dit graag eens klaarmaken.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.