Home ReceptenHapjes Scampi / serrano / geitenkaaspuree

Scampi / serrano / geitenkaaspuree

by Marieke
1 comment

Wat een topgerechtje was dit!
Zalig als voorgerecht of serveer het als hapje.
Supermakkelijk, supersnel, superlekker!

(sorry voor de slechte foto, maar ik had geen zin om mijn bezoek te laten wachten) 🙂

Bron: Kookboek “Hemels”

Scampi / serrano / geitenkaaspuree

Wat een topgerechtje was dit! Zalig als voorgerecht of serveer het als hapje. Supermakkelijk, supersnel, superlekker! (sorry voor de slechte foto, maar ik had geen zin om mijn bezoek te… Hapjes Scampi / serrano / geitenkaaspuree European Print recept
Aantal personen: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 8 a 10 plakjes serranoham
  • SatĂ©stokjes
  • 24 scampi, gepeld, darmkanaal weggehaald, drooggedept
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • Doosje chavroux geitenkaas
  • 1 teentje look, geperst
  • olie
  • peper en zout
  • 25 gram boter

Instructies

  • Snij of knip de plakjes serranoham zodanig dat je 24 reepjes hebt. Pak een scampi en rol er een reepje ham rond.
  • Doe dit voor alle garnalen en maak 2 prikkers per persoon. 6 scampi pp. dus.
    Dit kan je makkelijk op voorhand doen. Zet de prikkers dan in de ijskast tot je ze nodig hebt.
  • Doe de kikkererwten in een kom en mix ze met de staafmixer tot een puree.
  • Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Doe de knoflook erbij en roer even door. Voeg dan de kikkererwtenpuree toe en warm voor 2 tot 3 minuutjes. Doe naar smaak geitenkaas door de puree. Roer tot een glad geheel. Hou dit even warm.
  • Verwarm je olie in een (grill)pan. Als de pan heet is, leg dan je spiesjes erin. Strooi er wat zwarte peper over en een heel klein beetje zout. Druk ze met de achterkant van een vork even aan.
  • Draai ze na ongeveer 2 minuutjes om. Bak ook de andere kant gaar. Zorg dat ze niet tĂ© lang bakken want dan worden de scampi rubber.
  • Serveer de spiesjes met wat puree en iets fris van groenten (ik koos voor komkommers). Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Nieuwe keuken, nieuwe receptjes, nieuwe week. - Au Bain-Marieke 22 april 2015 - 9:12 am

[…] met courgette (v) Scampispiesje met serranoham en geitenkaaspuree Chocolademousse Pasta met scampi, munt en […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.