Home ReceptenHoofdgerecht Roodbaarshaasje met ratatouille

Roodbaarshaasje met ratatouille

by Marieke
0 comment

Een lekker receptje van Pascale Naessens. Bomvol vitaminen.
Perfect ter compensatie voor de overdaad aan feestmenu’s die er aan zit te komen 😉
Het originele recept werkt met een halve gele en rode paprika en 6cm courgette en 4 cm aubergine.
Ik vond dat te weinig dus ik heb gewoon meer groenten gebruikt.
Je kan er dus helemaal je eigen zin mee doen.

Serveer het als voor- of hoofdgerecht.

Roodbaarshaasje met ratatouille

Een lekker receptje van Pascale Naessens. Bomvol vitaminen. Perfect ter compensatie voor de overdaad aan feestmenu’s die er aan zit te komen 😉 Het originele recept werkt met een halve gele en… Hoofdgerecht Roodbaarshaasje met ratatouille European Print recept
Aantal personen: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Roodbaarshaasje of een ander stuk stevige filet van witte vis - in 6 gelijke stukken gesneden
  • 3 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • Courgette
  • Aubergine

Instructies

  • Snij de tomaten in kwarten, haal het vocht en de pitjes eruit. Snij de tomaat, de paprika, de courgette en de aubergine in kleine stukjes.
  • Giet een flinke scheut olijfolie en een pan. Stoof eerst de aubergine een paar minuten en voeg dan de rest van de groenten erbij met eventueel nog wat olijfolie.
  • Stoof tot de groenten gaar zijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Snij de visfilet in 6 gelijke, kleinere stukken.
  • Giet wat olijfolie in een ovenschaal en leg de filets erin.
  • Smeer er wat olie bovenop en kruid met peper en zout
  • Zet 10 tot 15 minuten in de oven op 180°C.
  • Lepel 3 hoopjes ratatouille op een bord en leg daarbovenop de stukjes vis.
  • Pascale Naessens eet dit uiteraard zonder rijst/pasta/patatjes, maar daarom hoef jij 't niet zo te doen. Serveer dus zoals je 't zelf wilt. Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.