Home ReceptenHoofdgerecht Rode biet / geitenkaas

Rode biet / geitenkaas

by Marieke
4 comments

Snel klaar.
Superlekker.
En zéér gezond. 🙂

Rode biet / geitenkaas

Snel klaar. Superlekker. En zéér gezond. 🙂 Hoofdgerecht Rode biet / geitenkaas European Print recept
Aantal personen: 1 Voorbereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Rode biet (ik ga altijd voor de voorgekookte en gekuiste versie)
  • Rucola
  • Geitenkaas (rolletje)
  • Mengeling noten
  • Honing

Instructies

  • Snij de rode biet in plakjes
  • Snij de geitenkaas in plakjes
  • Was de rucola en laat ze goed uitlekken
  • Verkruimel uw noten of laat ze heel (wat je zelf 't liefste hebt)
  • Dresseer uw rucola in 't midden van uw bord
  • Leg er afwisselend een plakje geitenkaas en een plakje rode biet rond
  • Kruid af met wat zwarte peper
  • Strooi er uw noten op en giet er voorzichtig wat honing over
  • Tip: is uw honing versuikerd, zet die dan even in de microgolf!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

4 comments

Eva 20 oktober 2014 - 10:36 am

Mmm rode bietjes!
Ook superlekker in de oven trouwens, als een soort herfstversie van jouw slaatje! Verse bietjes (schillen & in stukjes snijden, gaat echt snel. Wel rode vingers achteraf, perfect om te doen met Halloween) en wat aluminiumfolie met een scheut balsamico azijn. 30-40 min in een hete oven, nadien dille erbij & geitenkaas over verbrokkelen.

Reply
Marieke 20 oktober 2014 - 10:39 am

Klinkt perfect! Ga ik eens uitproberen 🙂

Reply
Sara 27 oktober 2014 - 1:54 pm

Deze middag getest en helemaal goedgekeurd! De rucola heb ik wel vervangen door veldsla en de honing door notenolie (ik ben niet zo’n fan van zoet in mijn eten). Maar het gaat hier nog vaak op tafel komen, dat staat vast 🙂

Reply
Marieke 28 oktober 2014 - 8:58 am

Notenolie is ook superlekker!
Blij dat je ‘t geslaagd vond 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.