Home ReceptenHapjes Rauwe zalm / erwtjes / Callas veenbessenkonfijt

Rauwe zalm / erwtjes / Callas veenbessenkonfijt

by Marieke
2 comments

Na een zalig lekkere avond bij Callas Confiture in Gent, ging ik niet enkel met drie potjes konfijt terug naar huis, maar ook met een super makkelijk recept voor een hapje waar je zeker mee zal scoren!
De Callas veenbessenkonfijt niet vervangen door andere veenbessen he…. zo werkt het niet. 🙂

Rauwe zalm / erwtjes / Callas veenbessenkonfijt

Na een zalig lekkere avond bij Callas Confiture in Gent, ging ik niet enkel met drie potjes konfijt terug naar huis, maar ook met een super makkelijk recept voor een… Hapjes Rauwe zalm / erwtjes / Callas veenbessenkonfijt European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Kleine glaasjes
  • 200 gram rauwe zalm
  • 200 gram diepvrieserwtjes
  • Een klein sjalotje
  • Een beetje room
  • Peper en zout
  • Citroensap van 1 citroen
  • Callas Veenbessenkonfijt (neem aub geen andere, deze is de omtoer naar een plaatselijk verkooppunt meer dan waard) 🙂

Instructies

  • Kook de erwtjes gaar volgens de verpakking
  • Snij terwijl uw sjalotje zeer fijn
  • Snij uw rauwe zalm in kleine, gelijke blokjes
  • Pers uw citroen uit"
  • Voeg uw citroensap toe (beetje per beetje en naar smaak!) aan uw rauwe zalm en zet deze zalm 15 min weg om te marineren
  • Stoof uw sjalotje glazig en voeg hier de erwtjes aan toe, kruid met peper en zout.
  • Pureer je erwtjes met de mixer en voeg terwijl een klein beetje room toe
  • Als je wil kan je je zalm nog wat kruiden met peper en zout maar het originele recept vraagt dat niet
  • Doe een laagje erwtenpuree in een glaasje, doe hier een lepeltje veenbessenkonfijt op en dan de blokjes gemarineerde zalm.
  • Werk af met een beetje peper

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

2 comments

Hoe verliefd kunt ge worden op confituurkes? Ferm verliefd, zo blijkt. - Au Bain-Marieke 5 november 2014 - 1:45 pm

[…] dat lekkere hapje met erwtjes, veenbessenkonfijt en rauwe zalm? Dat heb ik hier even voor je […]

Reply
Weekmenu 8: eentje bomvol eten. (uit een ander zijn keuken) :) - Au Bain-Marieke 9 november 2014 - 6:09 pm

[…] Dinsdag Lekkere avond bij Callas Confiture. We maakten onder andere dit zalige hapje met zalm/erwtjes/veenbessenkonfijt. […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.