Home ReceptenDessert Rabarbercake

Rabarbercake

by Marieke
1 comment

Ik hou heel erg van rabarber.
Deze cake is dan ook een mooie variant op de standaard appelcake.

Probeer het zeker eens uit!

Bron: Aveve

Rabarbercake

Ik hou heel erg van rabarber. Deze cake is dan ook een mooie variant op de standaard appelcake. Probeer het zeker eens uit! Bron: Aveve Dessert Rabarbercake European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 150 g goeie boter, op kamertemperatuur
  • 350 g suiker
  • 220 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 3 eieren (niet te klein)
  • sap van een halve citroen (30 ml)
  • 50 ml melk
  • springvorm van 26 cm
  • bakpapier
  • 1 theelepel kaneel
  • 600 g verse rabarber, gekuist, in stukjes van 1cm

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 190°C
  • Voeg de boter samen met 150 g suiker en klop het geheel lang en goed samen.
  • Roer de bloem, bakpoeder en zout door het botermengsel.
  • Klop de eieren los en meng ze langzaam door je deeg.
  • Voeg ook citroensap toe en als laatste de melk. Meng goed.
  • Bekleed je springvorm met bakpapier.
  • Schep het beslag in je vorm.
  • Voeg kaneel toe aan je in stukjes gesneden rabarber samen met de 200 g resterende suiker en meng dit goed.
  • Schep het mengsel bovenop je beslag in de springvorm.
  • Bak de taart 50 à 60 minuten op 190°C. Laat ze enkele minuten afkoelen in de vorm. Open de ring en laat verder afkoelen op een rooster

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Zon(dig)dagen - Au Bain-Marieke 16 augustus 2015 - 3:33 pm

[…] Gevulde tomaten met couscous Rabarbercake Provençaals […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.