Home ReceptenHoofdgerecht Puree / Prei / Ei

Puree / Prei / Ei

by Marieke
0 comment

Mijn eerste vegetarische receptje voor de start van Dagen Zonder Vlees.
Een snel-klaar gerechtje. Best lekker. Vrij gezond.
Perfect voor na een drukke werkdag!

Puree / Prei / Ei

Mijn eerste vegetarische receptje voor de start van Dagen Zonder Vlees. Een snel-klaar gerechtje. Best lekker. Vrij gezond. Perfect voor na een drukke werkdag! Hoofdgerecht Puree / Prei / Ei European Print recept
Aantal personen: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Aardappelen voor 2 personen (bloemig kokende)
  • Doosje boursin met look en kruiden
  • 1 prei (het witte en lichtgroene stuk)
  • Melk
  • Eitjes
  • Peper en zout

Instructies

  • Schil uw patatjes en kook ze gaar.
  • Kuis uw prei, halveer, snij in hele fijne ringen. (hou een klein beetje apart om je bord af te werken)
  • Stamp uw patatjes met een beetje melk en uw pakje boursin (naar smaak). Kruid bij met peper en zout en voeg uw fijngesneden prei toe. Warm kort nog even op.
  • Zet een potje met water op.
  • Eitjes pocheren: ik heb nooit goesting om dat te doen zoals het hoort dus ik doe het zo:
  • Neem een klein potje, leg daar plastic folie in, breek uw eitje hierover en draai uw folie goed dicht. Leg uw eitje in kokend water en kook het ongeveer zolang als een zachtgekookt ei. Je ziet min of meer wanneer je ei klaar is. Zet het ei in koud water zodat het niet verder gaart. Haal je plastic er voorzichtig af. Voila. Een perfect gepocheerd ei. 🙂
  • Schep je puree in je bord, leg je eitje er voorzichtig op, werk af met zwarte peper en nog wat fijne preiringetjes. Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.