Home ReceptenHoofdgerecht Penne / bloemkool / kerstomaat / Breydelham / Oud Brugge kaassaus

Penne / bloemkool / kerstomaat / Breydelham / Oud Brugge kaassaus

by Marieke
1 comment

Een zalig lekkere versie van macaroni met kaas en hesp.
Bloemkool, tomaat, Breydelham en Oud Brugge.
Zeker eens uittesten!

Bron: Missaiesj

Penne / bloemkool / kerstomaat / Breydelham / Oud Brugge kaassaus

Een zalig lekkere versie van macaroni met kaas en hesp. Bloemkool, tomaat, Breydelham en Oud Brugge. Zeker eens uittesten! Bron: Missaiesj Hoofdgerecht Penne / bloemkool / kerstomaat / Breydelham / Oud Brugge kaassaus European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • ½ bloemkool
  • 200 g pasta
  • 200 g Breydelham (dik gesneden)
  • 200 g Oud Brugge kaas
  • Kerstomaatjes
  • Boter
  • Bloem
  • Melk
  • Parmezaanse kaas
  • Paneermeel

Instructies

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook deze 8-10 minuten in water met een beetje suiker (dan blijft hij mooi wit). Laat deze uitlekken.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal het vetrandje van de ham en snij deze in blokjes
  • Maak de bechamelsaus met 30 g boter, 30 g bloem en 6 dl melk. Rasp de Oud Brugge kaas en meng, van het vuur, onder de bechamel tot hij volledig weggesmolten is.
  • Was de kerstomaatjes en haal hun kroontje weg.
  • Meng alles in een ovenschaal en bedek met een laagje parmezaanse kaas en paneermeel voor een krokant korstje. (op de foto hierboven werkte ik met gewone gemalen kaas, net iets minder lekker).
  • Zet de schaal onder de grill tot de schotel goudbruin is.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Toppannen, topproducten en een taartje erbovenop! - Au Bain-Marieke 8 november 2015 - 10:50 am

[…] Penne met bloemkool, Breydelham, Oud Brugge en kerstomaat Pasta met gorgonzola en peertjes Safraanrijst met […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.