Home ReceptenDessert Pecannotentaart!

Pecannotentaart!

by Marieke
3 comments

Of gewoon Pecanpie. Eentje die al héél lang op mijn to do stond omdat ik heel erg fan ben van deze noten.
Het was een hele klus om de taart in de oven te krijgen. Niet omdat het zo moeilijk te maken is, want het recept is oneindig simpel. Maar wel omdat Ella aan mijn been hing als was ze daar vastgeplakt met superlijm.
Ik vreesde voor het eindresultaat maar ze was in alle eerlijkheid gewoon perfect en nog veel lekkerder dan ik gehoopt had.
Haal snel alle ingrediënten en ga aan de slag. Binnen geen tijd staat er een supertaart op tafel.

Ik gooide 4 recepten samen om tot dit te komen. Smakelijk!

(Bron: Foodies, Rudolph’s bakery, Franceska kookt, Delhaize magazine)

Of gewoon Pecanpie. Eentje die al héél lang op mijn to do stond omdat ik heel erg fan ben van deze noten.Het was een hele klus om de taart in… Dessert Pecannotentaart! European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Een ronde bakvorm (liefst met uitneembare bodem) of een vorm waar je in mag snijden - of je gaat ook voor een langwerpige
  • 200 gram pecannoten
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 100 gram esdoornsiroop
  • 80 gram boter, gesmolten
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract of de zaadjes van 1 vanillestok
  • 3 eieren, geklutst
  • 200 gram suiker
  • 1 pak kruimeldeeg

Instructies

  • Leg je deeg met bakpapier in je vorm, of zonder als je een vorm hebt met een losse bodem of een quichevorm waarin je mag snijden, vet dan wel even je vorm in. Duw je deeg mooi in de vorm en haal het teveel aan deeg netjes weg met de platte kant van een mes zodat je mooi de rand van je vorm ziet.
  • Prik gaatjes in je bodem.
  • Meng al je ingrediënten samen tot er geen klonters meer in je vulling zitten.
  • Indien gewenst kan je een handvol noten grof hakken en aan je vulling toevoegen, maar hoeft niet.
  • Giet je vulling voorzichtig in je taartvorm en versier deze met je noten. Het mooiste is als je hier eventjes je tijd voor neemt en ze netjes rangschikt. Leg ze zachtjes op de vulling.
  • Zet je vorm in een voorverwarmde oven van 180°C. Baktijd is, afhankelijk van je vorm, tussen de 30 en 50 minuten.
  • Kijk regelmatig in je oven. Als je taart de gewenste kleur heeft bereikt dan leg je er zachtjes aluminiumfolie over zodat hij niet verder bruint.
  • Je taart is klaar als ze niet al te veel meer "wobbelt". Ze zal gelijk hoe nog wat drillerig lijken als je even met de vorm beweegt maar dat mag maar lichtjes zijn. Anders laat je ze nog even wat langer zitten.
  • De taart volledig laten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

3 comments

Annelies 4 november 2015 - 9:51 am

Oh njammie! Ik ben ook helemaal fan van pecannoten. En ik heb onlangs zo’n vorm gekocht in Dille & Kamille die nog onaangeroerd bij de bakspullen ligt… Dringend eens uitproberen dus! 🙂

Reply
Marieke 5 november 2015 - 9:51 am

Zeker proberen! Het lijkt veel suiker maar in totaliteit komt dit helemaal goed. 🙂

Reply
Toppannen, topproducten en een taartje erbovenop! - Au Bain-Marieke 8 november 2015 - 10:54 am

[…] het bakken van een nieuw taartje maakte ik dan weer wél tijd. Deze pecannotentaart is superlekker en heel erg makkelijk. Ideaal op koude dagen, en lekker met wat ijs op warme […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.