Home ReceptenHoofdgerecht Pasta Pesto (met gandaham & groene asperges)

Pasta Pesto (met gandaham & groene asperges)

by Marieke
0 comment

Snel, lekker en gezond.
En helemaal perfect voor pasen!

Bron: Leuke Recepten

Pasta Pesto (met gandaham & groene asperges)

Snel, lekker en gezond. En helemaal perfect voor pasen! Bron: Leuke Recepten Hoofdgerecht Pasta Pesto (met gandaham & groene asperges) European Print recept
Aantal personen: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienten

  • 700 gr groene asperges (of dikke of van die fijntjes)
  • +/- 400 gr pasta penne
  • 250 gr ricotta
  • 30 gr pijnboompitten
  • 100 gram gandaham
  • Voor de pesto:
  • 30 gram pijnboompitten
  • 40 gram basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • scheutje olijfolie
  • zwarte peper + eventueel wat zout
  • 50 gr parmezaanse kaas

Instructies

  • Maak eerst de pesto: Doe het teentje knoflook, basilicumblaadjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal fijn. Voeg het citroensap en een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met een beetje zwarte peper en eventueel wat zout.
  • Was de asperges en verwijder de onderste 3 cm en snij de rest in stukken van ca 5 cm. Kleine groene asperges snij je gewoon in 2.
  • Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op het vuur en kook de asperges ca 5 min beetgaar. (kleine asperges veel korter) Schep ze met een schuimspaan uit de pan en kook de pasta gaar in het water van de asperges (vul eventueel nog aan met wat water).
  • Verhit een eetlepel olijfolie in pan en roerbak de asperges een minuut of twee.
  • Giet de pasta af en schep door de asperges. Voeg daarna de pesto toe en meng door de pasta en asperges.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Schep de pasta op een bord en doe een schep ricotta er boven op. Scheur de ham in reepjes en verdeel deze samen met de geroosterde pijnboompitten over de pasta en ricotta. 

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.