Home ReceptenHoofdgerecht Pasta ovenschotel met boursin

Pasta ovenschotel met boursin

by Marieke
5 comments

Met deze ovenschotel scoor ik iedere keer.
Het blijft terugkomen op ons menu. Vooral op dagen met weinig tijd is deze een aanrader.

Pasta ovenschotel met boursin

Met deze ovenschotel scoor ik iedere keer. Het blijft terugkomen op ons menu. Vooral op dagen met weinig tijd is deze een aanrader. Hoofdgerecht Pasta ovenschotel met boursin European Print recept
Aantal personen: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 500 gram korte pasta
  • 1 a 2 doosjes kerstomaten
  • lente-uitjes
  • 2 potjes boursin cuisine (met het groene dekseltje)
  • Gerookte spekblokjes
  • "Gemalen kaas
  • Verse basilicum

Instructies

  • Zet een ruime pot met water op voor je pasta.
  • Bak je spekjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier
  • Was je lente-uitjes en je tomaatjes. Snij je tomaatjes doormidden en je uitjes in fijne ringen.
  • Kook je pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en giet de pasta af.
  • Neem een handvol basilicumblaadjes en snij in fijne reepjes.
  • Meng de pasta met de potjes boursin cuisine, de spekjes, de tomaatjes, basilicum en uitjes.
  • Ga er nog eens met de zwarte peper molen over.
  • Giet over in een grote ovenschaal, bedek met gemalen kaas en laat nog even grillen in de oven. Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

5 comments

Dimitri 22 januari 2015 - 10:32 pm

Inderdaad een gemakkelijke maar lekkere maaltijd om te bereiden!

Ik heb zelf wel te weinig spekjes gebruikt. Ik dacht dat zo een duo-pack Herta spekreepjes voldoende zou zijn maar dit was niet zo. De volgende keer gebruik ik 2 duo-packs.

Reply
Marieke 28 januari 2015 - 11:00 am

Vond je zo 2 kleine potjes te weinig?
En ik vind mezelf al zo nen spek overdrijver! 😉

Reply
Nicole Botermans 24 januari 2015 - 2:49 pm

Heerlijk en gemakkelijk gerechtje. Ideaal voor na een drukke werkdag.

Reply
Jonas 13 februari 2015 - 8:31 pm

Hey Marieke!

Ik heb zonet een variant gemaakt op je gerecht.
1: Geen spekblokjes maar een halve kilo gemengd gehakt, gekruid met tijm, oregano en rozemarijn. En 2 handenvol kleine champignons.

2: Geen boursin maar volgend truukje: smelt een grote lepel boter tot goudbruin (eventueel nog in braadpan van spekjes/andere vleesjes= extra smaak) en voeg een goeie pollepel kookvocht van de pasta toe. Laat uitkoken en voeg versgeraspte parmezaan toe. Goed roeren tot een consistent mengel. Dit over de ovenschotel verspreiden.

NOM!

Reply
Marieke 16 februari 2015 - 9:58 am

Mmm! Klinkt ook lekker! Zal ik eens uitproberen na 40dagenzondervlees. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.