Home ReceptenHoofdgerecht Pasta met romige paprikasaus en halloumi

Pasta met romige paprikasaus en halloumi

by Marieke
2 comments

Deze is to die for.
Ik overdrijf niet.
Klaar in no time en perfect comfortfood.
Romig, licht pittig en bovenal heerlijk.
Ik paste het originele recept een beetje aan naar eigen goesting.

Bron: Nina Dinners

Pasta met romige paprikasaus en halloumi

Deze is to die for. Ik overdrijf niet. Klaar in no time en perfect comfortfood. Romig, licht pittig en bovenal heerlijk. Ik paste het originele recept een beetje aan naar… Pasta Pasta met romige paprikasaus en halloumi European Print recept
Aantal personen: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 3.8/5
( 5 voted )

Ingredienten

  • Spaghetti voor 2 personen
  • Een rode en een gele paprika
  • 1 klein sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 60 ml slagroom (of iets meer, de saus moet nog dik zijn, doe het een beetje op gevoel)
  • Olijfolie, peper en zout
  • Een eetlepel fijngesneden basilicum
  • 1 blok halloumi
  • een vers chilipepertje of wat chilipoeder

Instructies

  • Zet licht gezouten water op voor je pasta. Snij je paprika's in kleine stukjes. Snij je chilipepertje en sjalotje fijn en plet je look.
  • Bak het uitje 5 minuten in olijfolie en voeg dan de knoflook toe, bak een minuutje mee. Daarna mag je de verse chili toevoegen. (als je chilipoeder gebruikt wacht er dan nog even mee)
  • Voeg de stukjes paprika toe en bak ze 10 minuten totdat ze zacht en gaar zijn. Pureer het mengsel in de staafmixer of keukenmachine en doe weer terug in de pan.
  • Roer de slagroom, een snuf zout en peper erdoor (en het chilipoeder als je dit zou gebruiken) en warm goed door, je kunt de saus warm houden op een laag vuurtje terwijl je de pasta kookt.
  • Als de spaghetti gekookt is, giet deze dan af en roer beetje per beetje door de paprikasaus. Ieder sliertje moet bedekt zijn met saus.
  • Zet een pan op het vuur en laat olijfolie heet worden. Snij je halloumi in dikke blokjes en bak deze goudgeel aan in de olijfolie.
  • Voeg de basilicum toe aan de pasta, roer nog even goed door en serveer met de gebakken kaas. Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

2 comments

Kim 7 april 2015 - 3:45 pm

Hoi Marieke,

Ik wil graag dit recept uitproberen maar ik vroeg me af of jij de halloumi bakt of grillt? Ik was namelijk in de veronderstelling dat je de de kaas klaarmaakt in een grillpan maar gewoon bakken kan dus ook? 🙂

Liefs,

Kim

Reply
Marieke 7 april 2015 - 7:59 pm

Hey Kim

Je mag zowel bakken als grillen.
Wat je ‘t liefste hebt.
Ik zou wel een klein beetje olijfolie gebruiken als ik ze grill.
In de pan bak ik ze ook gewoon in olijfolie. 🙂

Superlekker!
Veel succes en smakelijk!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.