Home ReceptenHoofdgerecht Pasta met gorgonzola en peertjes

Pasta met gorgonzola en peertjes

by Marieke
1 comment

Een van mijn favoriete recepten.
Gelukkig is mijn lief niet zo een gorgonzola eter waardoor ik dit niet heel vaak maak.
Hij vindt het nochtans best lekker, maar verkiest toch meestal iets anders.
En dat is beter voor mijn lijn. 😉

Klaar in geen tijd en zalig comfortfood!

Bron: Rue de Surène

Pasta met gorgonzola en peertjes

Een van mijn favoriete recepten. Gelukkig is mijn lief niet zo een gorgonzola eter waardoor ik dit niet heel vaak maak. Hij vindt het nochtans best lekker, maar verkiest toch… Hoofdgerecht Pasta met gorgonzola en peertjes European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Pasta naar keuze
  • Een pakje gorgonzola
  • Een potje zure room
  • Verse tijm
  • Walnoten
  • Zwarte peper en eventueel een beetje zout
  • Eventueel wat parmezaan om af te werken en wat rucola on the side

Instructies

  • Zet je water op en kook je pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Giet de room in een steelpannetje en smelt er de gorgonzola in op een zacht vuurtje.
  • Draai een paar keer met de pepermolen boven de saus.
  • Laat de saus een beetje inkoken. De saus is klaar als je met je vinger een streep door je houten lepel kan trekken.
  • Giet de peertjes af en snij ze in mooie maantjes.
  • Hak de walnoten en de verse tijm.
  • Verdeel de pasta over je borden, giet er saus over, dresseer de peertjes erop en werk af met walnoten en tijm (en eventueel rucola en parmezaanse kaas).

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Kelly 14 februari 2015 - 7:28 pm

Oh, ik maak dit ook soms, ik varieer wel met de ingrediënten, soms voeg ik er wat champignons aan toe, of pancetta.

Mmmm… ik krijg er al zin in.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.