Panzanella

by Marieke
0 comment

Zomer in je bord.
Ideaal als bijgerecht op een BBQ, als lunch of als licht avondmaal, op uw terras in de zon.
Perfect met een fris glas rosé!
Zo snel klaar, zooo lekker!

Panzanella

Zomer in je bord.Ideaal als bijgerecht op een BBQ, als lunch of als licht avondmaal, op uw terras in de zon.Perfect met een fris glas rosé!Zo snel klaar, zooo lekker! Hoofdgerecht Panzanella European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 1 ciabatta, afgebakken in de oven en afgekoeld / of een verse ciabatta / of eentje die zijn beste tijd heeft gekend 🙂
  • 1 komkommer, in niet te kleine blokjes
  • 2 doosjes gemengde kerstomaten (in verschillende kleuren, bij bijvoorbeeld delhaize). In partjes gesneden.
  • 1 rode ui, in fijne ringen gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje knorr salad mix vinaigrette + 4 eetlepels water + 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 grote tenen look
  • Olijfolie
  • Zwarte peper en zout
  • Verse basilicum

Instructies

  • Snij je paprika in 2, haal de zaadjes eruit en grill hem even in de oven zodat je hem makkelijk kan pellen. Snij hem erna in hapklare stukken.
  • Neem een grote kom, meng daarin je partjes en helftjes tomaat, stukken komkommer, paprika, rode ui ringen, fijngesneden basilicum en je vinaigrette. Kruid met zwarte peper.
  • Trek je ciabattabrood in hapklare stukken.
  • Doe een goeie scheut olijfolie in een pan, fruit je look hierin en voeg dan je stukken brood toe (en eventueel nog wat olie, mag wel een beetje vettig zijn). Kruid bij met zout. Laat goed bakken tot je stukken kleuren. Laat wat afkoelen.
  • Meng je brood met je salade. Serveer onmiddellijk. Klaar!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.