Home ReceptenDessert Pannenkoeken

Pannenkoeken

by Marieke
0 comment

Pannenkoeken blijven toch mijn favoriet. Enkel aan ze bakken heb ik een hekel.
Maar je moet iets over hebben voor een berg zoetigheid. 🙂
Met het recept van SOS piet bak je de allerlekkerste pannenkoeken!

Pannekoeken

Pannenkoeken blijven toch mijn favoriet. Enkel aan ze bakken heb ik een hekel. Maar je moet iets over hebben voor een berg zoetigheid. 🙂 Met het recept van SOS piet… Dessert Pannenkoeken European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 2 el arachideolie
  • 70 gr suiker
  • ½ l melk
  • 4 eieren
  • 200 gr bloem
  • 20 gr boter

Instructies

  • Roer de bloem met de eieren en de suiker tot een glad geheel. Glad kloppen is belangrijk om geen klonters in het deeg te hebben.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe, alsook de olie en de gesmolten boter. De olie en boter zullen het kleven tegengaan.
  • Laat het deeg 60 min. rusten, zodat de bloem voldoende tijd heeft om alle andere ingrediënten op te nemen.
  • Werk met een anti-aanbakpan om het kleven tegen te gaan.
  • Doe wat boter of arachideolie in de hete pan en verdeel het deeg mooi over de hele pan.
  • Bak de pannenkoek 3 a 4 minuten aan een kant en nog eens 2 minuten aan de andere kant. Maak na 1 minuut de randen los zodat ze niet aanbranden.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.