Home ReceptenHoofdgerecht Oventomaten met couscous/feta vulling

Oventomaten met couscous/feta vulling

by Marieke
1 comment

Lekker en veggie (of toch tenminste als je de gegrilde kip weglaat die ik erbij serveerde 😉 ).
Deze zal hier nog op tafel verschijnen!

Recept komt uit de Libelle

Oventomaten met couscous/feta vulling

Lekker en veggie (of toch tenminste als je de gegrilde kip weglaat die ik erbij serveerde 😉 ). Deze zal hier nog op tafel verschijnen! Recept komt uit de Libelle Hoofdgerecht Oventomaten met couscous/feta vulling European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 6 mooie, rode trostomaten
  • 2 teentjes look
  • 2 el gehakte basilicum
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 200 g feta
  • 1 el boter
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 150 g couscous
  • 100 g zongedroogde tomaten op olie
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de bouillon, doe de couscous in een kom, giet er de hete bouillon over en laat wellen voor 4 minuten met het deksel op de kom. Roer de couscous los en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was de tomaten, snij er de kapjes af en hol ze uit met een lepel.
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in stukken en bewaar de tomatenolie.
  • Snij je basilicum fijn.
  • Smelt je boter
  • Roer de zongedroogde tomaten samen met 2 eetlepels van de tomatenolie door de couscous.
  • Verkruimel de feta hierover strooi er de basilicum bij en voeg de boter toe. Meng alles met zwarte peper en zout.
  • Vul de tomaten met de couscous, zet het kapje terug op de tomaat en zet ze in een ingevette ovenschaal.
  • Pel de knoflookteentjes en pers ze boven de olijfolie.
  • Ris blaadjes van tijm en rozemarijnen voeg die toe aan de olie.
  • Besprenkel tomaten met de kruidenolie, werk af met peper en zout en zet 20 minuten in de oven.
  • Serveer met een lekkere salade of met gegrilde kip. Aanrader!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Zon(dig)dagen - Au Bain-Marieke 16 augustus 2015 - 3:31 pm

[…] Gevulde tomaten met couscous Rabarbercake Provençaals […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.