Home Mijn eigen zin Oostende is wa de max! (true story)

Oostende is wa de max! (true story)

by Marieke
2 comments

FullSizeRenderEn daarmee is alles eigenlijk al gezegd.
Waar wij vroeger niet direct zouden opteren voor Oostende, heeft deze badplaats de laatste jaren bergen werk verzet om de stad zoveel meer te maken dan “enkel” strand en zee.
Strandliggers zijn wij nooit geweest, maar we houden wel heel erg van de zee. En Oostende heeft het allemaal. Lekker eten, theater, leuke activiteiten voor kinderen, musicals, strandbars, gezellige koffiehuizen, leuke mensen én (wie had dat gedacht) ook zand en zee. 😉  Wij trekken heel het jaar door dus richting Oostende als wij dichtbij huis toch even dat “ver-weg-gevoel” willen ervaren.
En ik deel hier met liefde onze favoriete plekjes met jullie!IMG_8955

Wij logeren meestal in het Thermae Palace hotel. Al was het maar voor de kamers met het terras met zicht op zee. Vooral ‘s nachts het meest rustgevende plekje ooit. Echter probeerden we deze keer het Leopold hotel uit en ook dit hotel beviel goed. We logeerden er in een superfijne studio, wat ideaal is voor een iets langer verblijf gezien er een aparte keuken inzit met een aparte zithoek. Prijs-kwaliteit zeker een aanrader en zeer centraal gelegen.

Maar wat valt er nu zo nog allemaal te beleven in Oostende (deze zomer)?

Wij bezochten Dino’s Alive in het Kursaal. Voor kleintjes best indrukwekkend maar voor volwassenen vooral informatief (ik leerde nog eens iets bij!) en (eerlijk is eerlijk) ook wel lachwekkend. Laat het kind in u los, klim op een dino voor een foto, zet een 3D bril op om instant in een ander tijdperk te vertoeven en loop de benen van onder uw lijf in een loopwedstrijdje tegen een dinosaurus.

IMG_9200

Iets volwassener ging het er aan toe in Fort Napoleon waar we de tentoonstelling The Vinyl Frontier bezochten. Zeker een aanrader. Koppel er gewoon ook een lekkere lunch aan vast in hun restaurant waar het zalig vertoeven is en waar de bediening je zo hard in de watten legt dat je nooit meer naar huis wil.

image_174 image_175image_176

 

 

 

 

 

 

Of zwijmel weg bij een van de leuke shows in het Kursaal. Daar valt altijd iets te beleven. Zo ging ik eerder al naar Abba en zaten we twee weken terug te genieten van de Dirty Dancing musical. In april 2017 boekte ik reeds tickets voor mij en mijn mama om de enige echte Herman Van Veen te bewonderen. Check dus zeker even wat het kursaal de komende tijd nog allemaal voor jou in petto heeft.

IMG_8957Verder is eten en drinken uiteraard rédelijk belangrijk. En ook daar heb ik enkele gouden tips.
Mijn all-time favoriete restaurant blijft Histoires d’O. Niet alleen omdat het er lekker is. Of omdat de prijs-kwaliteit perfect zit. Of omdat ze de zaligste IMG_8958cocktails maken. Neen. Ook omdat de eigenaar weet wat hij doet, hij zijn personeel goed weet te kiezen, omdat je er gewoon jezelf kan zijn en hij een sfeer creëert die ervoor zorgt dat je telkens gelukkig buiten wandelt. Alleen al voor Histoires d’O rij ik met plezier naar Oostende.

Boek zeker een tafeltje bij  Belle de Jour. Waar de liefde van mijn leven me mee naar toe sleepte om te lunchen. Ik at in tijden zo geen lekkere vis meer als deze die me daar werd voorgeschoteld. Elk gerecht kwam perfect de keuken uit. Hoge kwaliteit, geen tralala, pure smaken. Iets duurder, dat wel. Maar in zijn prijsklasse instant gebombardeerd tot een van mijn favorieten. Een nieuw bezoek staat al gepland.

IMG_9198

IMG_8952

 

 

 

 

 

 

En dan geef ik nog eentje mee die op mijn to do staat voor de volgende keer: Marcelline! Een splinternieuw eethuisje dat er uitziet om op te eten.

Als je aan deze tips niet genoeg hebt kan je altijd nog eens een kijkje nemen op de facebookpagina van Oostende of treed in het spoor van de Homo Turisticus en verover mee Oostende. 🙂

Dit weekend kwam tot stand dankzij de superlieverds van Visit Oostende en Ambassy!
Santé!

2016-08-12-PHOTO-00038657

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

2 comments

Evelyn 12 augustus 2016 - 3:35 pm

Zeker ook eens Faro proberen.
heel lekker!

Reply
Marieke 12 augustus 2016 - 3:36 pm

Ik zet het op mijn to do! Bedankt! 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.