Home ReceptenDessert Ondersteboven ananas-kokos-limoen cake

Ondersteboven ananas-kokos-limoen cake

by Marieke
0 comment

Deze cake kan je gewoon NIET doen mislukken.
Zo failproof dat een klein kind hem kan maken.
Eens iets anders dan de klassieke appelcake.

Het enige “vervelende” is dat je een bakvorm/ovenschaal nodig hebt die iets kleiner is dan de standaard: 23cm diameter.

Smakelijk!

Ondersteboven ananas-kokos-limoen cake

Deze cake kan je gewoon NIET doen mislukken.Zo failproof dat een klein kind hem kan maken.Eens iets anders dan de klassieke appelcake. Het enige “vervelende” is dat je een bakvorm/ovenschaal nodig… Dessert Ondersteboven ananas-kokos-limoen cake European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 3.7/5
( 3 voted )

Ingredienten

  • Voor de vulling:
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 3 eetlepels suiker
  • 300 gr ananas (vers of uit blik) in stukjes gesneden
  • Voor het beslag:
  • 150 gr echte boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 60g kokos
  • 1 bakvorm van 23cm diameter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180┬░C
  • Beboter een ovenschaal in.
  • Verdeel de stukjes ananas over de ovenschaal en bestrooi met de suiker, de limoenrasp en wat sap.
  • Klop de boter met de suiker licht en luchtig. Meng een voor een de eieren erdoor.
  • Voeg de bloem en de kokos toe en giet het beslag over de ananas.
  • Zet de ovenschaal tussen de 30 en 40 minuten in de oven. Of tot de cake gaar en goudbruin is.
  • Laat iets afkoelen, snijd de randjes los en keer de cake om op een bord. Zowel lekker warm als koud.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.