Home ReceptenDessert Nutella-cakejes

Nutella-cakejes

by Marieke
1 comment

Bijna geen werk en ok van smaak. De minst lekkere cakejes wel die ik al maakte (behalve dan die die ik niet online zwierde wegens erbarmelijk slecht). 🙂 En ik ben toch meer fan van cakejes waar de verhoudingen afgemeten moeten worden. Het grootste gevaar is dat ze te lang in de oven zitten.
Patisserie met exacte afmetingen geeft toch altijd een beter resultaat.
Deze zijn goed voor 12 stuks!
Maar let zeker op dat je ze niet overbakt.

Nutella-cakejes

Bijna geen werk en ok van smaak. De minst lekkere cakejes wel die ik al maakte (behalve dan die die ik niet online zwierde wegens erbarmelijk slecht). 🙂 En ik ben… Dessert Nutella-cakejes European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • een 250 a 300 ml nutella
  • 3 kleine eitjes (of 2 grote)
  • handvol hazelnoten, in stukjes
  • 10 eetlepels bloem (niet afgestreken, niet té vol)

Instructies

  • Meng de eitjes, bloem en nutella goed door elkaar
  • Voeg de hazelnootstukjes toe en meng nog eens goed
  • Neem een vorm voor muffins, vul deze met papieren vormpjes of maak deze zelf door vierkantjes uit boterpapier te knippen
  • Vul elk vormpje met een goeie/grote eetlepel van het deeg (doe ze niet vol, anders loopt het over tijdens het bakken)
  • Bak de cakejes in een oven van 170 graden voor max. een minuut of 20 (prik eens met een naald om te zien of ze doorbakken zijn na 15 minuten. Als er nog een heel klein beetje deeg aan je naald hangt zijn ze goed. Ze mogen nog een beetje vochtig zijn want ze drogen anders héél snel uit. Als je ze overbakt dan worden ze heel erg droog. Ze moeten een beetje brownie-achtig zijn)
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Stijn 23 november 2014 - 10:59 pm

Mmmm ik ruik ze al tot hier!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.