Home Weekmenu Nieuwe keuken, nieuwe receptjes, nieuwe week.

Nieuwe keuken, nieuwe receptjes, nieuwe week.

by Marieke
7 comments

IMG_1954 IMG_1951 IMG_1960

 

 

 

 

 

 

Ik had het niet gedacht maar heel dat bouwverhaal neemt toch een pak meer tijd in beslag dan vooropgesteld. Als de firma waarmee je bouwt hoofdzakelijk dingen voorstelt die je eigenlijk niet zo mooi vindt (en dan druk ik mij nog zacht uit) gaat al je verlof en vrije tijd plots op aan het bezoeken van nog meer toonzalen en het onderhandelen over prijzen. Alle dates met mijn man gaan over welke soorten vloeren er zijn, dakgebintes, de exacte plaats waar het bad moet komen en de kleur van badkamerkasten.  We hebben voor elke kamer een geheim Pinterest bord en pinnen ons te pletter op ieder vrij moment. We bespreken alles tot in detail. Er zijn Excellijsten gevuld met elke mogelijke kost en extra kost en we hebben échte financiële meetings. Romantiek viert hoogtij bij ons de laatste maanden. 😉

De moeilijkste knoop is maandag eindelijk doorgehakt. Dé keuken. Voor mij toch de allerbelangrijkste kamer van het huis. Een ruimte waar ik al mijn hele leven over droom. We wikten en wogen en kozen uiteindelijk voor Ikea. De plaats waar ik al jaren heen ga, gewoon om een half uur in mijn droomkeuken te staan :). We maakten het onszelf niet persé makkelijker met deze keuze want het gasvuur zal van een andere winkel komen en ook het keukenwerkblad kiezen we ergens anders. En Ikea levert geen maatwerk. Dus om alles mooi afgewerkt te krijgen hebben we nog een andere partij nodig. Maar ik wil niet (al te veel) zagen. Ik krijg wel mijn droomkeuken. Een keuken die uitkijkt op onze tuin. Op de zon. Op een spelende Ella. Een keuken met veel licht. Eentje waar geleefd kan worden. En eentje waar ik foto’s zal kunnen nemen van mijn eten in een klare omgeving ipv zoals nu in mijn donker “hok” :).  Nu deze keuze gemaakt is is mijn geduld ver te zoeken. Ik wil verhuizen. Nog 1 winter in Gent. En dan is het zover.
En in tussentijd kook ik naarstig door in mijn stadskeukentje. Met,speciaal voor jullie, nieuwe receptjes.

Lasagnoni met courgette (v)
Scampispiesje met serranoham en geitenkaaspuree
Pasta met scampi, munt en pistache
Chocolademousse

Kijk ook even op sportsnuts.be. Een Nederlands bedrijf dat een webshop opende in België.
Alle soorten noten die je je maar kan bedenken. Maar ook gedroogde vruchten, zaden, muesli, superfoods, notenpasta’s… netjes verpakt in hersluitbare, doorzichtige verpakkingen en snel geleverd aan jouw voordeur. Ik ben in ieder geval verkocht.

Voila. Dit was het weer voor deze keer.
Nu de zon vandaag niet zo hard gaat schijnen is ‘t de moment om snel terug mijn keuken in te duiken.

Tot de volgende!

 

IMG_6895 IMG_7035

 

 

 

 

 

 

IMG_6868

IMG_6931

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

7 comments

ohladybake 22 april 2015 - 12:23 pm

leuk te lezen dat je jouw droomkeuken zal krijgen!
nog even op de tanden bijten en dan kan je volop genieten.
veel succes nog met de bouwplannen!
liefs

Reply
Marieke 22 april 2015 - 1:01 pm

Dankjewel!

Reply
fieke 23 april 2015 - 3:15 pm

Succes met bouwen!
Ook hier waren het bloed, zweet en tranen, maar het eindresultaat (en hier ook: vooral de keuken) zijn het driedubbel waard!

Reply
Marieke 23 april 2015 - 3:18 pm

Dankje.
Ik durf het haast niet zeggen maar vandaag is er toch nog een andere optie gekomen.
Al een chance dat we nog niets getekend hebben.
Knopen doorhakken voor een keuken: zo een ramp. 🙂

Reply
fieke 23 april 2015 - 3:27 pm

Bouwen is keuzes maken! Wacht maar tot je schakelaars en stopcontacten moet kiezen, en spotjes, en … (en nog veel meer). Wij zijn blij dat we heel eventjes niks meer moeten kiezen :-).
Voor de keuken zijn we gelukkig maar bij één bedrijf gebleven. Te veel keuze maakt het moeilijker natuurlijk 🙂

Reply
Marieke 23 april 2015 - 3:28 pm

En ik dacht dat dat leuk zou zijn. Haha. Was ik even verkeerd 🙂

Reply
fieke 23 april 2015 - 3:30 pm

Soms is het wel leuk, maar er is vooral te veel keuze. Soms vond ik het jammer dat we maar één keuken of één badkamer hebben. Zo veel mooie stijlen!
Hou vooral het eindresultaat voor ogen, dan wordt het volop genieten!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.