Home ReceptenDessert Makkelijke appeltaart (versie 2)

Makkelijke appeltaart (versie 2)

by Marieke
0 comment

Bij deze nog eens een makkelijke en supersnelle appeltaart getest met een krokant laagje.
Ik heb zo een zwak voor alles waarin appel verwerkt zit. 🙂
Lekker!

Bron: Libelle

Makkelijke appeltaart (versie 2)

Bij deze nog eens een makkelijke en supersnelle appeltaart getest met een krokant laagje. Ik heb zo een zwak voor alles waarin appel verwerkt zit. 🙂 Lekker! Bron: Libelle Dessert Makkelijke appeltaart (versie 2) European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 2-3 appeltjes
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eetlepels suiker
  • 80 gram boter
  • 3 eetlepels maïsolie

Instructies

  • Beboter een lage taartvorm (max. 30 cm Ø) en bekleed met bakpapier.
  • Schil 2 grote of 3 kleinere appels, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de zelfrijzende bloem met 4 el suiker, de vanillesuiker, maïsolie, melk en 1 ei tot een
    homogeen deeg. Doe het deeg in de taartvorm en strijk het vlak.
  • Leg de appelschijfjes dakpansgewijs op het deeg.
  • Voor het krokante laagje: Smelt de boter in een pannetje, los er 2 el suiker in op en roer glad. Roer er, van het vuur af (de boter mag niet te heet zijn), 1 ei door tot een glad papje. Verdeel dit mengsel over de taart.
  • Zet 20 tot 25 minuutjes in de oven.
  • Laat even afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.