Home ReceptenDessert Madeleintjes met limoen

Madeleintjes met limoen

by Marieke
0 comment

Deeg voor madeleintjes kan je gerust even op voorhand maken.
Je bakt ze af net voor je ze nodig hebt.
Madeleintjes bewaren namelijk niet zo goed en zijn op hun best kort nadat je ze hebt gebakken.

Investeer in een goeie siliconen bakvorm, dat zal je véél miserie besparen als je ze uit de vorm moet halen.
Ik spreek uit ondervinding. Ze zullen er ook een pak mooier uitzien dan deze op de foto.
De smaak was wel perfect.

Succes!

Madeleintjes met limoen

Deeg voor madeleintjes kan je gerust even op voorhand maken. Je bakt ze af net voor je ze nodig hebt. Madeleintjes bewaren namelijk niet zo goed en zijn op hun… Dessert Madeleintjes met limoen European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Voor 12 madeleintjes:
  • 100 gram goeie boter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1/4 limoen voor het sap
  • Rasp het groen van de limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smelt de boter op een laag vuur.
  • Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder.
  • Roer de eieren erdoor en doe de boter erbij.
  • Voeg het limoensap en de limoenrasp toe en schep het deeg in een spuitzak. (of gebruik een lepel)
  • Vul de madeleinevormpjes op met het deeg en bak ze 8 à 10 minuten af in de oven. (kan ook wat langer zijn afhankelijk van je oven, hou ze dus goed in de gaten)

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.