Home Weekmenu Lentekriebels

Lentekriebels

by Marieke
1 comment

narcissen-958x250
‘t Is lente!

Of toch in mijn hoofd.
Ik begin spontaan vanalles op te ruimen.
Het kriebelt om heel het interieur om te gooien. En ik heb pakweg 9 gevulde winkelmanden all over the internet staan, met nieuwe spulletjes voor het huis, die ik telkens weer al huilend wegklik bij het zien van de totaalprijs ervan.
Lente-recepten roepen om gemaakt te worden en de BBQ moet vanonder ‘t stof.
De ramen vliegen open en opstaan gaat terug een tikkeltje makkelijker.

Ik kocht voor het eerst in mijn leven “paasdecoratie” (maar zeg het niet aan mijn man, die krijgt instant een inzinking. En met een beetje geluk ziet hij ‘t zelfs niet als hij thuiskomt), onder het mom dat er nu een kindje is en dat dat toch gewoon heel erg leuk is voor haar. Ik hield het wel sober. Want overdaad schaadt. Dus kocht ik “slechts” één grappige stenen kip (dat Ella hier al 4 dagen lang met een serieus achterdochtige blik naar zit te staren negeren we efkes) én ik kocht lieve kleine versieringen voor aan de “paastakken” (die ik nog even ergens moet scoren). En lekkere chocolade-eitjes. Meer hoeft dat niet te zijn. 😉

Ik ben helemaal klaar voor zon, voor cocktails en BBQ’s, voor warme avonden en terrasjes, voor zondagochtenden in het park met koffie, een croissant, mijn lief en vanaf nu een spelende Ella ipv een boek of een krant.  Tijd voor salades, aardbeien, en koude rosé’tjes. Het klinkt me allemaal als muziek in mijn oren.
Géén macaroni in de kaassaus meer of fricandon met kriekskes.
Maar wél deze tomatensalade met buffelmozzarella of een salade met rode biet en geitenkaas. Lekker!

Er stond deze week toch nog een soort macaroni in de kaassaus op ‘t menu, maar dan net ietsjes anders. Je kan het receptje hier vinden.

Verder hield ik het héél erg simpel met Kantonese rijst, ratatouille en pannenkoeken.

Oh, en ik beloofde jullie nog een kleine blik in mijn eerste Food Nomads Box. Maar wie kan dat beter dan de mannen en vrouwen van Food Nomads zelf? Je kan de inhoud van de box van deze maand terugvinden op hun Facebook pagina. Ik ga hier niet toegeven dat de reden waarom ik u zelf geen blik gun in die box  is dat ik al zo goed als alles heb opgegeten hoor. Kuch.  Ik kan dus al niet wachten op de doos van volgende maand. Het perfecte cadeautje voor jezelf!

Tot volgende week!
(Met iets nieuws. Speciaal voor mama’s en papa’s. En baby’s en peuters. Stay tuned!)

 

 

ratatouille unnamed 430185_10151589013606321_1181735787_n

 

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

ohladybake 11 maart 2015 - 1:49 pm

leuk hé die lentekriebels!
net hetzelfde gevoel als jij hierboven.
en het leuke eraan is dat het beter gaat om op het gewicht te letten….
leuke foto’s en gerechtjes
liefs

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.