Home ReceptenDessert Lemon Cake

Lemon Cake

by Marieke
3 comments

Vroeger, heel lang geleden, in de Aldi, verkochten ze cake. Citroencake. Per twee plakjes verpakt. Wij hadden die nooit thuis maar mijn klasgenootje bracht dat wel altijd mee naar school. Ik was oneindig jaloers want ik vond dat de beste cake op aarde. Zacht, licht citroenig, zoet, stevig,… Soms deelde ze een stukje met mij. Een plakje puur geluk. Toen ik net deze cake proefde kwam het allemaal terug. Deze is zo mogelijk nog lekkerder. Beste cake die ik ooit bakte. Zeker 20 plakjes geluk.

Lemon Cake

Vroeger, heel lang geleden, in de Aldi, verkochten ze cake. Citroencake. Per twee plakjes verpakt. Wij hadden die nooit thuis maar mijn klasgenootje bracht dat wel altijd mee naar school.… Dessert Lemon Cake European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 300 gram roomboter, in stukjes, op kamertemperatuur
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 5 eieren
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • schil van 2 gewassen grote (biologische) citroenen, geraspt
  • sap van 1 citroen
  • snufje zout
  • een ronde cakevorm met een gat in het midden (een springvorm is altijd handig)

Instructies

  • Vet de cake vorm goed in met boter en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Mix de boter, de suiker, citroenschil en het snufje zout tot een gladde massa.
  • Voeg hierna één voor één de eieren toe en mix tot een glad geheel. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als het vorige opgenomen is.
  • Meng de Griekse yoghurt met het citroensap.
  • Meng de bloem met het bakpoeder.
  • Voeg het yoghurtmengsel toe en meng goed.
  • Als laatste zeef je je bloemmengsel bij het beslag en meng tot een gladde massa
  • Giet het beslag in de vorm en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Als je prikker er nog niet droog uitkomt dan moet die nog wat langer. Hou het dus goed in de gaten want alles hangt af van het soort vorm dat je gebruikt en je oven.
  • Laat alles afkoelen voor je je cake uit de vorm haalt en werk af met bloemsuiker of glazuur (citroensap gemengd met poedersuiker). Genieten!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

3 comments

Weekmenu 21: Als 't leven u citroenen geeft... - Au Bain-Marieke 13 februari 2015 - 10:05 am

[…] zoals deze week in een zalig lekkere citroencake. Man, die wilt ge ook maken. Gewoon to die […]

Reply
heleen 22 maart 2015 - 3:23 pm

Marieke … Wat een heerlijk recept!! De cake komt net uit de oven, ideaal om een zonnige zondag in Dublin helemaal af te maken!

Reply
Marieke 22 maart 2015 - 6:11 pm

Ja he! Het is mijn all-time favoriete cake!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.