Home ReceptenDessert Kersenrotsjes

Kersenrotsjes

by Marieke
1 comment

Kokosrotsjes met in het midden een kers.
Ik was een beetje sceptisch maar de combinatie is echt lekker.
Enkel oppassen dat je de rotsjes goed aandrukt, anders vallen ze uit elkaar bij het bakken.

Het recept is goed voor 8 rotsjes en is klaar in een half uurtje.

Bron: Kookboek “Tasty Sundays

Kersenrotsjes

Kokosrotsjes met in het midden een kers. Ik was een beetje sceptisch maar de combinatie is echt lekker. Enkel oppassen dat je de rotsjes goed aandrukt, anders vallen ze uit… Dessert Kersenrotsjes European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 8 kersen met steeltje (liefst ontpit)
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 175 g kokosrasp
  • 3 eiwitten, stijfgeklopt

Instructies

  • Meng in een kom suiker en kokosrasp en spatel er de eiwitten onder.
  • Maak met de vingertoppen kleine rotsjes rond de kersen en leg ze op bakplaat met bakpapier.
  • Bak de koekjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 120° C.
  • Verhoog de temperatuur naar 150°C en bak nogmaals 10 minuten tot de rotsjes lichtbruin kleuren. Haal voorzichtig uit de oven en laat afkoelen.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Hot town, summer in the city! - Au Bain-Marieke 3 juli 2015 - 9:46 am

[…] maakte volgend lekkers: Oosterse gehaktballetjes Kersenrotsjes Pastasalade met mango en gerookte kip En verder nog meloen met ham, mozzarellabolletjes met […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.