Home ReceptenHoofdgerecht Kantonese rijst

Kantonese rijst

by Marieke
0 comment

Simpel gerechtje voor als je geen tijd hebt en toch iets gezonds op tafel wilt zwieren.
Een van de weinige gerechten waarin ik roze garnaaltjes ook effectief lekker vind.

(de foto trekt overigens op niets, maar het is nog altijd beter dan geen foto) 🙂

Kantonese rijst

Simpel gerechtje voor als je geen tijd hebt en toch iets gezonds op tafel wilt zwieren. Een van de weinige gerechten waarin ik roze garnaaltjes ook effectief lekker vind. (de foto… Hoofdgerecht Kantonese rijst European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 500 gr witte rijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 gr verse erwtjes (diepvries)
  • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
  • 100 gr roze garnalen
  • 6 eieren
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 sneetjes gerookt spek (je kan dit ook weglaten)
  • 1 eetlepel maisolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de ui en de blokjes paprika in de olie. Kruid met het verkruimelde groentebouillonblokje, de geperste knoflook, peper en zout
  • Kook de erwtjes beetgaar.
  • Bak de sneetjes spek kort in een pan met antiaanbaklaag. Snij het gebakken spek in hele kleine stukjes. (je kan dit ook gewoon weglaten)
  • Verhit een klontje boter in een pan en bak een omelet van de losgeklopte eitjes.
  • Snij de omelet in reepjes
  • Schep voorzichtig de gebakken groentjes, erwtjes, reepjes omelet, stukjes spek en de roze garnalen door de rijst.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.