Home ReceptenHoofdgerecht Kabeljauw/Salsa/Rijst

Kabeljauw/Salsa/Rijst

by Marieke
0 comment

Dit kost je nauwelijks werk en je zet toch een supermaaltijd op tafel.
Je kan bijvoorbeeld ook eens zeewolf gebruiken. Of ga voor de vis van de dag en spaar zo een pak centjes uit.
Ik had helaas weinig keuze. Mijn Delhaize had enkel nog kabeljauw, maar dat is enkel minder voor mijn portemonnee, want qua smaak vind ik kabeljauw super!

Kabeljauw/Salsa/Rijst

Dit kost je nauwelijks werk en je zet toch een supermaaltijd op tafel.Je kan bijvoorbeeld ook eens zeewolf gebruiken. Of ga voor de vis van de dag en spaar zo… Hoofdgerecht Kabeljauw/Salsa/Rijst European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Per persoon een goed stuk kabeljauw
  • Limoensap (of citroen mag ook)
  • 3 mooie, rijpe, smaakvolle tomaten (dit is voor 2 personen)
  • 3 tot 4 lente uitjes
  • 1 fijngehakte teen knoflook
  • Enkele groene olijven zonder pit (optioneel)
  • Een grote eetlepel kleine kappertjes
  • Wat olijfolie
  • Een eetlepel bruine suiker
  • Een beetje gedroogde tijm (of verse, fijngehakt)
  • Een beetje gedroogde oregano (of verse, fijngehakt)
  • Een klein handje grofgehakte verse platte peterselie
  • Een klein handje grofgehakte koriander
  • Zout & peper
  • Rijst
  • Een halve rode peper, in zeer fijne stukjes gesneden

Instructies

  • Zet water met een bouillonblokje op voor je rijst en kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de tomaten in blokjes (haal het hartje weg) en meng met de knoflook, olijfolie, groene kruiden, bruine suiker, kappertjes, olijven, stukjes rode peper, fijngesneden lente-uitjes (enkel het witte tot het lichtgroene) en het limoensap.
  • Proef en kruid bij met peper en zout, eventueel nog wat suiker of extra groene kruiden. Gewoon naar eigen smaak
  • Laat de salsa uit de ijskast trekken tot de rest klaar is.
  • Kruid je vis en bak in genoeg boter een paar minuten voor je rijst gaar is.
  • Dresseer je rijst in een serveerring op een bord, leg er wat salsa naast en daarop je stuk vis. Werk af met limoen en koriander. Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.