Home Mijn eigen zin Ik speel voor Sinterklaas en geef weg… :)

Ik speel voor Sinterklaas en geef weg… :)

by Marieke
41 comments

nostalgie_06

Ella ligt te rollen door de woonkamer. De oneindig oude “A Disney’s Christmas Gift” (1982) staat op op de achtergrond. Er staat een doos van Zara Home te blinken op de eettafel. Bomvol nieuw kerstgerief. Die verhuist zodadelijk naar mijn kerstkast. Als je mij zou laten doen ziet ons huis er al vanaf half september uit alsof het morgen kerst is. Mijn Pinterest zoektermen bestaan enkel nog uit kerst, kerstboom, koekjes, kerstcake, kerstmenu …. En in mijn hoofd heb ik al ieder hapje en ieder dessertje gepland voor dat menu. Enkel verandert het nog dagelijks ;).
Maar eerst Sinterklaas. Dat is de enige echte huisregel die hier geldt. Geen kerst voor Sinterklaas (en hoe moeilijk dat ook is, kerst voor Sinterklaas is toch een soort van heiligschennis). (ohja, voor films geldt die regel niet trouwens)

De koffie pruttelt en het wordt stilletjes aan licht buiten. Ik zit genesteld in de zetel, met de warme pantoffels van mijn lief aan mijn voeten. Maatje 46 aan een maatje 37 voet. Ik waag er iedere keer weer mijn eigen leven mee. En toch “leen” ik die telkens opnieuw. Tot grote ergernis van de eigenaar ervan.

Het is zondagochtend, 7u15.
Mama’s en uitslapen. Het is alsof het niet meer kan. Zelfs niet als je man je in bed laat liggen.
Klaarwakker ben ik. Dus we maken dan maar van de vroege ochtend gebruik om jullie te vertellen over mijn mini-interview met Pascale Naessens.
En over wat ik aan jullie weg mag geven ook natuurlijk. 🙂

Dankzij bol.com kreeg ik de kans een mini-gesprekje met Pascale Naessens aan te gaan.
Ik probeerde er de dag zelf niet al te veel aan te denken, zodat ik mijn zenuwen min of meer onder controle kon houden. Maar naarmate de dag vorderde werd dat moeilijker en moeilijker.
Ik zocht mijn toevlucht ‘s middags in een pak frieten en een hamburger (niet zo Pascale Naessens proof dus, maar dat hoefde ik haar ook niet te vertellen).

IMG_2441

 

 

 

 

 

 

 

 

Bleek in ieder geval dat al die zenuwen nergens voor nodig waren (en dat pak frieten dus eigenlijk ook niet).
Pascale Naessens komt over zoals ze volgens mij gewoon is: een warme, rustige en heel erg respectvolle, evenwichtige vrouw die weet waar ze mee bezig is.
We babbelden over hoe haar boeken voor mij het verschil maken in mijn afvalverhaal en hoe ik door haar heb geleerd dat je met gemak eens je vlees/aardappelen/pasta kan weglaten zonder daardoor aan smaak in te boeten.  Ik vertelde haar dat ik een combi deed van haar levenswijze en weight watchers. Maar dat het wel eens fijn is dat ik door haar minder punten hoef te tellen en gewoon eet tot ik geen honger meer heb.
En dat ik afval. Zonder eigenlijk op dieet te zijn. Daar ben ik vrij dankbaar voor. Geen lightproducten, geen dagen met enkel sla als je punten op zijn, geen smakeloze recepten,… Enkel genieten. Elke dag feest op je bord.

Een van mijn lezers vroeg me haar te vragen naar haar mening over de insectentrend en dit is wat zij daarover te vertellen had:
Ik heb nog geen insecten gegeten en sta er een beetje aarzelend tegenover. Het is niet direct een voedingsgroep waarvoor ik sta te springen om het te proberen. Het zou toch goed verwerkt moeten zijn alvorens ik de klik in mijn hoofd kan maken. Of ik zou met enkele vrienden moeten zijn die me dan pushen om van alles te proeven. Ik sta er niet weigerachtig tegenover maar voor mij is het wel een drempel die ik over moet. Maar zeg nooit nooit, wie weet ga ik ooit zelf met insecten aan de slag.

Daarna signeerde Pascale Naessens een boek voor mij en zat het gesprek erop.
Ik at niets meer die avond. Door de ontlading waarschijnlijk. Of omdat ik het niet meer gewoon ben van frietjes met een hamburger te eten en daardoor al genoeg op had. Het maakt ook niet uit.

9789401418805

Wat wél uitmaakt is dat ik dankzij bol.com enkele exemplaren van haar nieuw boek mag weggeven. Puur eten dat je gelukkig maakt.

En daar slaat ze de nagel mee op de kop.
Haar gerechten maken écht gelukkig en zijn zoooo simpel te maken (én een pluspunt is dat ze er telkens uitzien alsof het je bergen moeite heeft gekost). 🙂

Wat moet je doen om te winnen? Simpel:

1 Like mijn pagina op facebook:  Au Bain Marieke of volg mij op twitter: @aubainmarie_ke
2 Deel deze post op je eigen wall of retweet op twitter
3 “Kruip in je pen” en vertel mij waarom jij haar nieuwe boek verdient!

 

Volgende week maak ik dan de winnaars bekend.

Succes!

 

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

41 comments

Ellen Schepens 16 november 2014 - 11:17 am

Door aan jou te zien Marieke wat die boeken met je gewicht hebben gedaan in combinatie met natuurlijk, ben ik wel reuze benieuwd om het zelf eens te proberen en een pakje van de Sint is natuurlijk altijd mooi meegenomen ! De Sint is nu mijn favoriete periode

Reply
Anne Bauwens 16 november 2014 - 11:45 am

Hey Marieke!

Ik lees je blog steeds met veel plezier & ik vind mezelf terug in zoveel dingen waar je over schrijft!

Telkens ik in een boekenwinkel of op internet rondsnuister op zoek naar nieuwe (kook-) boeken, eindig ik vaak bij het boek van Pascale Naessens.

Gelukkig (maar ook jammer genoeg) hou ik mezelf heel vaak tegen bij zo aankopen door mezelf de vraag te stellen “heb ik dit écht nodig?”. Meestal is het antwoord dan “neen, maar ik wil het zo graag…” gevolgd door de gedachte aan de cijfertjes op mijn bankrekening aan het einde van de maand en laat ik dus al die mooie, nieuwe boeken mooi in de rekken staan.

Tegen een fantastisch cadeautje onder mijn kerstboom zeg ik dus zeker geen neen!

Nog veel schrijfplezier!

Groetjes
Anne

Reply
Marieke 16 november 2014 - 12:47 pm

Ooh Anne, ik herken dat helemaal! De cijfertjes op mijn bankrekening houden me ook vaak tegen om nieuwe boeken te kopen. Veel succes. Wie weet ligt dit boek binnenkort in je keuken te blinken! 🙂

Reply
Jelle 16 november 2014 - 12:01 pm

Ik ben geen held om ‘in de pen te kruipen’, maar waag toch met plezier een poging!
Als (over)vermoeide mama heb ik niet altijd de energie om op zoek te gaan naar goede, mega-gezonde gerechten. Dat neemt niet weg dat ik er mee bezig ben en er eigenlijk wel de energie voor zou willen hebben.
Het is dankzij jou, Marieke, dat ik al meer over Pascale Naessens haar eetgewoonten ben gaan opzoeken. Toch nog steeds de tijd niet gevonden, of weer die energie, om het echt toe te passen.
Graag wil ik er mij dan ook verder in verdiepen en dankzij aubainmarieke is het moment aangebroken!

Oh ja, ook grote kindjes houden van Sinteklaas en cadeautjes 🙂
Dat maakt dat iedereen, ook met eten, gelukkig kan zijn!

Reply
Ann Vande Weghe 16 november 2014 - 1:19 pm

Bij deze kruip ik in mijn … euh… klavier voor het Pascale Naessens-boek-give-away. Redenen waarom ik het boek mag winnen? Eerst en vooral omdat ik een heel braaf kindje ben. Ook omdat ik ettelijke kilo’s teveel met mij meesleur en ik intussen alles van WW in huis heb (maar overduidelijk dus te weinig toegepast de laatste jaren) en nog niets van Pascale Naessens. Ik vermoed dat jouw geniale (is er misschien lichtjes over qua gatlekkerij, maar ik trek het mij toch niet aan) combi-methode mij wel zou liggen. Nog een zeer goede reden is dat ik al jaaaaaaren mijn schoonste schoen klaarzet, maar de Sint weet mij precies niet goed meer te vinden. Kan zijn omdat ik een paar keer verhuisde (in dat geval moet hij zijn secretaresse buitenzwieren) ofwel is er een kleine vorm van seniliteit in het spel, maar laat ik vooral de Sint niet beledigen, dus dat laatste is slechts speculatie (zorgvuldige woordkeuze kwestie van in de sfeer te blijven, hebd’em?). Laat ik eindigen met nogmaals te benadrukken dat ik een héél braaf kindje ben. Als dat het ‘m niet doet, dan weet ik het niet hoor 🙂

Reply
Marieke 16 november 2014 - 1:35 pm

Uw klavier en gij zijn precies wel een goeie combi op zondagmiddag. 🙂 Merci voor de leuke post! En succes! Volgende week zondag worden de winnaars bekendgemaakt.

Reply
Ann Vande Weghe 16 november 2014 - 1:21 pm

en o ja: ik heb gedeeld en geretweet gelijk een halve zotte

Reply
Grete Karina 16 november 2014 - 1:52 pm

Leuk dat je voor Sinterklaas speelt, mijn schoen staat klaar hoor!
Ik ben heel benieuwd naar dat nieuwe boek van Pascale Naessens en word graag gelukkig met en dankzij dat mooie kookboek!
Ik verdien het boek omdat ik dit jaar heel zoet ben geweest en mijn kookkunsten goed vooruit zijn gegaan, dus ik ben wel toe aan een nieuwe uitdaging.
Ik heb de actie op FB geliked en gedeeld en op twitter volg ik je als @Zeemeervrouw en heb ik geretweet.
Nu maar duimen….

Groeten en fijne zondag,
Grete karina

Reply
Marieke 16 november 2014 - 2:10 pm

Dankje om mee te doen! Veel succes! Volgende week zondag maak ik de winnaars bekend.

Reply
Julie 16 november 2014 - 1:55 pm

Ik vind het altijd leuk om te weten dat er nog mama’s om 7u op een zondagochtend met de haren recht rondsloffen omdat dochterlief vindt dat de nacht wel lang genoeg geduurd heeft, en het tijd is om te risen & shinen. Ongeacht of je de vorige avond tijdens een uitje een glas te veel hebt gedronken of niet. Koffie. Meeeeeeer koffie…

Sinterklaas? Deze ochtend voelde ik me vooral nog in Halloweenstemming. Maar lief als dochters zijn, die trekken zich daar niets van aan. Integendeel, de grijpgrage handjes testen met veel liefde hoe rekbaar je ooglid wel niet is, zodat je er nog beter uit gaat zien.

Of ik het boek win of niet, maakt voor mij weinig uit. Ik ben het volledig eens met je mening dat het WW’en eigenlijk best makkelijk gaat om de kilo’s kwijt te geraken.
De cm’s, dat is dan weer een ander paar mouwen. Misschien kan je de volgende keer een interview doen met een fitnessgoeroe die ons leert hoe we dat buikje weg krijgen eenmaal we tien kilo lichter staan (ahum, wishful thinking).

Reply
Marieke 16 november 2014 - 2:12 pm

Haha! Goed idee.
Dat buikje blijft hier ook een probleem.
Na de kerstdagen begin ik aan oefeningen thuis. (mijn goede voornemen. Tot die tijd zie ik ‘t niet zitten om te starten) Benieuwd of dat wat zal helpen!

Reply
Melissa 16 november 2014 - 2:32 pm

Waarom ik meedoe aan jouw allereerste wedstrijd?
1. Omdat ik fan ben van au bain Marieke en ik steevast alles lees en steeds verlekkerd zit te kijken naar al jouw heerlijke receptjes
2. Omdat mijn zus reeds 1 boek heeft van Pascale naessens en als ik de andere heb we eens kunnen wisselen van boek en lekkere gerechtjes.
3. Omdat mijn man wil afvallen en gezien ik de kok hier ten huize Lamont ben heb ik dus nood aan een leidraad om gezond te koken. 🙂

Reply
Arlette 16 november 2014 - 2:44 pm

Melissa verdient dit boek zeker!
Omdat zij haar eega en haar kleine kindjes altijd gezond eten wil voorschotelen.

Reply
Arlette 16 november 2014 - 2:39 pm

Ik verdien dit boek omdat ik pas bewust ben geworden van gezonde voeding.

Reply
lindsay 16 november 2014 - 3:15 pm

oooo Marieke, wat een leuke pagina Au Bain Marieke , altijd lekkere gerechtjes en weetjes over koken , ik ben verzot op bakken en koken , gezond koken met lekkere groentjes en fruit maar ook eens minder gezond door eens lekkere cupcakes te bakken met lekkere botercreme, LOVE IT!!!!!!
Mijn mama komt in december op bezoek bij ons in brazil , het zou leuk zijn om eens de gerechtjes van pascale naessens uit te proberen , ik stuur dan graag een fotooke naar jou met onze meningen over smaken enz….. een leuk kerstgeschenk voor mij ,

kusjes en knuffels Linske ( bahia-brazil)

Tchau

Reply
Weekmenu 9: Terug wat gezonder... - Au Bain-Marieke 16 november 2014 - 5:31 pm

[…] staat ook online: je kan hét nieuwste boek van Pascale Naessens winnen! (topboek trouwens!) Klik hier en zie wat je daarvoor moet […]

Reply
Stephanie 16 november 2014 - 6:59 pm

Marieke,

Jouw superblog volg ik van in den beginne, en vaak herken ik mezelf in uw schrijfsels, zowel de “mama-schrijfsels” als de “eet-schrijfsels”

Reply
Stephanie 18 november 2014 - 12:08 am

vreemd, waar is de rest van mijn tekst gebleven? 🙁

Reply
Marieke 18 november 2014 - 9:32 am

Oei… staat niet alles erop?
Nog eens opnieuw typen? 🙁

Reply
Marijkedv 16 november 2014 - 7:11 pm

Hey Marieke,
Natuurlijk wil ik ook mijn kans wagen om iets lekkers in mijn schoentje te krijgen dit jaar. Dit jaar zal ik voor het eerst ook lekkers in het schoentje van onze kleine meid steken, al zal dat lekkers eerst via mama passeren om dan via de borst bij ons Noémie te geraken. Een reden te meer om lekker & gezond te koken, en tegelijk iets aan die zwangerschapskilo’s te doen. De recepten van Pascale Naessens kunnen daarbij helpen, aangevuld met de lekkere & gemakkelijke recepten uit jouw weekmenu’s.
Fingers crossed!

Reply
Sofie 16 november 2014 - 7:34 pm

Oh wat zou het leuk zijn als de Sint langskomt met een cadeautje voor de mama! Wat ben ik een heel jaar braaf geweest (dat kunnen mijn kindjes be-amen) en wat een plezier zou ik er ons allemaal mee doen. Een gezond jaar met heerlijke gerechten zou een geweldig cadeau zijn voor mijn hele gezin!

Reply
Ansofie 16 november 2014 - 9:17 pm

Zo’n 12 jaar terug mocht ik met mijn meme mee naar de ” familie van Gent”, Sinterklaas was gekomen, ja ook voor mij. Wat voor mij heel raar was, want wij vieren Sint-Maarten. Ik kreeg een pop, een hele mooie. Ik heb ze nog steeds. De pop gaat straks over naar mijn dochter, dit gaat zo met leuke cadeau’s, ze gaan over van generatie op generatie. Het zou leuk zijn mocht Sinterklaas opnieuw langskomen vanuit Gent, en ik garandeer je, mijn dochter zal er nog gerechtjes uit maken… Dankjewel sint

Reply
Liesbet 16 november 2014 - 9:25 pm

Ok, hier gaan we. Ik moet er eerlijk in zijn: het was geen liefde op het eerste zicht tussen Pascale Naessens en mezelf. Haar kookboeken, bedoel ik dan. Omdat ze altijd zegt dat het gemakkelijk is om slank te worden en te blijven. Omdat ik dat gemakkelijk gezegd vind als je geen taartjes, koekjes, suiker, brood, snoep en andere koolhydraatrijke lekkernijen eet. Jarenlange omzwervingen gaande van de klassieke diëtiste over Montignac en andere lowcarbtoestanden leerden me het tegendeel. Vallen en opstaan, u herkent het wel.
Zo stilletjes aan beginnen mijn dierbaren op het werk, in de familie en de vriendenkring onafhankelijk van elkaar op de meest onverwachte momenten over Pascale, haar heerlijke recepten en fantastische kookboeken. Zo stilletjes aan begin ik nieuwsgierig te worden: wie is ze ? wat zegt ze? hoe is de hype ontstaan? Maar neen, ik ga het boek niet kopen, want mijn kookboekenkast uitbreiden doe ik alleen nog als ik ze cadeau krijg.
Hm. ik zou het ook kunnen ontlenen in de bib, maar dan zal ik gezien de wachtlijsten nog veel geduld moeten hebben. Want stiekem wil ik het toch wel eens weten wat ze schrijft. En misschien kan ze me wel helpen om terug de klik te maken en wat ruimte terug te brengen in mijn kleren. In mijn kookboekenkast heb ik alvast wat ruimte gemaakt. Want er kan er nog altijd eentje bij. Als ik het cadeau krijg. 😉 Want stiekem ben ik onlangs een klein beetje fan geworden… meer groenten mogen eisen op restaurant, zei ze bij Kobe… en toen had ze me een beetje te pakken… Misschien wordt het wel liefde op het tweede zicht.

Reply
Evelyn 17 november 2014 - 9:49 am

Waarom mee doen dacht ik aanvankelijk, maar waarom ook niet mijn kans wagen… 🙂
Ikzelf ben een Pascale fan, dat is wel vrij gekend… Het is een énorm straffe madam, laat dat alvast voor iedereen duidelijk zijn… Plus het is iemand die mij – ja mij – heeft aangezet gezond te gaan eten… En ettelijke kilo’s (we gaan geen aantallen noemen, maar reken maar op veel) te vermageren, en laat dat nu net zijn wat er nodig was… 😉
Sindsdien probeer ik velen ervan te overtuigen dat je minstens 1 boek van Pascale in je kast moet hebben… Ik heb er meerdere, maar dat laatste – onder andere – heb ik nog niet & wil ik uiteraard graag…
De reden dat ik het niet heb is omdat er een nakende verhuis aankomt en ik massa’s geld moet pompen in mijn nestje en dus denk ‘wacht nog even met dat boek’… Ook boekenbeurs-gewijs liep ik mooi voorbij haar stand, omdat ik anders gegarandeerd die laatste 2 boeken mee had genomen… Dus wie weet ziet de Sint wel dat ik mega fan ben & blijf van Pascale & Marieke uiteraard… 😉

Reply
Dimitri 17 november 2014 - 12:14 pm

Ik zie hier enkel maar vrouwen reageren dus ik ga hier eens wat verandering in brengen.

Ik sta zelf ook graag eens met een pan in de hand en heb thuis al enkele boeken liggen die mij, en uiteraard de vriendin, toch al wat plezier geschonken hebben.
Al dien ik wel te verduidelijken dat er geen boeken tussen zitten die zich meer focussen op de echt gezonde recepten.

Ik sport namelijk redelijk veel en volg wel goed op wat ik eet via een app, maar daarbij stel ik vast dat die boeken en mijn algemene kookstijl niet leunen naar een heel gezond voedingspatroon.

Daarin spreekt dit boek mij wel aan zodat ik eens aan den lijve zou kunnen ondervinden op welke manier een (lichtjes) aangepast voedingspatroon gevolgen kan hebben op de resultaten in mijn voedingstracker.

Reply
coens miet 17 november 2014 - 7:19 pm

Marieke ,

Het boek van Pascal zou ik zo graag winnen , ik voel mij niet zo goed in mijn vel en dat zou een
nieuwe start kunnen zijn om anders en gezonder te eten. Dikke groeten van Miet !!!!!!

Reply
Marjan Verschraegen 17 november 2014 - 7:22 pm

Vanavond gemaakt en super lekker, bij deze @ au bain Marieke , dat boek wil ik absoluut van pascale!
Geen waarommen maar een absoluut heerlijk receptje…

Risotto met pompoen

1/4 pompoen, 1 stengel prei, kokosroom, rijst, lichte kippebouillon, peper, fleur de sel
Kruiden: Kardamom (zaadjes), koriander, komijn, gemberpoeder > in de vijzel

Pompoen met prei stoven > kruiden toevoegen > rijst toevoegen > kokosroom en lichte kippebouillon beetje bij beetje toevoegen

ALLES OPT GEVOEL!

🙂

Reply
m aj 18 november 2014 - 1:31 am

Marieke,

Het is zoooooo lang geleden dat de sint nog eens aan mij dacht.

Ik hou van de missie van Pascale.

Ik hoop dat de sint dit jaar mijn huisje eens niet voorbijrijdt …

Ik zet mijn schoentje klaar met 2 worteltjes !

liefs,

m aj

Reply
Joke verlinden 18 november 2014 - 11:02 pm

heb zonet een hele reeks van de reacties hierboven gelezen, wat een fijne verzameling van positieve, naar gezondheid en schoonheid strevende mama’s, heerlijk!!! Ik zou graag het boek winnen Marieke, omdat ik superbenieuwd ben naar het nieuwe boek van Pascale Naessens en opnieuw wat meer tijd kan vrijmaken in de keuken en me zo graag zou laten inspireren door haar pure keuken. Alleen geef ik als mama, zoals de meeste mama’s, mezelf uitzonderlijk een cadeautje. Op hoop van zegen, heb er redelijk wat vertrouwen in als ik aan die uberschattige handjes van cutie Ella denk…

Reply
Marieke 19 november 2014 - 12:59 pm

Ook voor jou veel succes! Zondag trekt Ella 3 gelukkige winnaars uit de pot. Ik zal ervoor zorgen dat ze niet in haar mond verdwijnen alvorens ik de namen heb kunnen lezen 😉

Reply
Ellen 19 november 2014 - 12:40 pm

Zoals ik lees heeft het boek van Pascale Naessens al veel mensen aangezet gezonder te leven. Ik moet ook “enkele” kilo’s afvallen en zoek ook een dieet dat bij mij past. (zeker na 2 kindjes) En uw eten aanpassen is natuurlijk niet zo drastisch. Ik eet ook graag en geniet van mijn eten. Maar kan natuurlijk ook op een gezonde manier.Bij deze zet ik ook mijn schoentje voor de sint om het boek van Pascale Naessens te winnen. 🙂 Groetjes Ellen

Reply
Bart Vande Weghe 19 november 2014 - 3:30 pm

Ik verdien dit boek helemaal niet omdat ik met mijn 1.90m en 80 kilo en een bmi van 22.5 in feite niet beter kan doen. Maar misschien toch wel een beetje omdat ik als alleenstaande papa van Lola niet zeker weet dat ze hetzelfde figuur van mij gaat hebben… Dus vroeg begonnen met gezonde voeding is half gewonnen… groetjes

Reply
Sylvie 22 november 2014 - 5:50 am

Hey Marieke..

Deze kans wil ik toch ook niet laten liggen!

Reply
Eva 22 november 2014 - 12:32 pm

Omdat ik fan ben van Au Bain Marieke, en ook van Pascale!
En omdat Ella dan in nog meer briefjes mag grabbelen! Hoera!

Reply
Melissa 22 november 2014 - 12:35 pm

Hey Marieke

Ik ga toch nog op het laatste nippertje mijn kansje eens wagen. Je weet nooit of het lukt of niet.
De laatste tijd stoor ik mij enorm aan mijn overblijvende buik. Het evenwicht borsten-buik is duidelijk verstoord! hihi Wie weet helpt Pascal Naessens toch een beetje om dat toch iets platter te krijgen. Allez, de buik he, niet de borsten!
Vandaar dus toch een poging!

Reply
Claire 22 november 2014 - 12:54 pm

Hey Marieke,

Ik waag toch ook m’n kans! Net als jij maak ik al lang weekmenu’s (behalve in de zomer want dan heerst de chaos in onze planning). Ik vind het super om op zondagochten met een selecie kookboeken en -magazines in mijn zetel te kruipen en te bladeren tot ik een mooi afwisselend menu heb (een dag patatjes, een dag rijst, een dag pasta, een dag vegetarisch,…). Maar wat blijkt: ik koop vooral erg specifieke, niet persé gezonde kookboeken, zoals daar zijn: Het Gentse kookboek, het Gehaktballenkookboel van Wim Ballieu, Turkse of Libanese kookboeken, enz. Niks ‘normaals’ dus, op dat ene Dagelijkse Kost-boek na. :p In de praktijk komen dus zo goed als alle recepten in m’n weekmenu ‘van den online’, kooksites en de (ongebruiksvriendelijke!) WW-database en blogs. Dankzij Pascales boek zou ik dus minder met mn laptop zitten weekmenuten en meer gezellig met papieren boeken. En daar zeg ik geen nee tegen!
Go Ella 😉

Reply
Jimmy Van Impe 22 november 2014 - 3:55 pm

Ik heb alvast een goed voornemen voor 2015 en dat is eindelijk leren koken na 35 jaar om mijn vrouw een beetje te helpen tijdens en na de tweede zwangerschap (jawel eind april wordt onze dochter Zoé grote zus). En aangezien we toch al teveel ongezond eten of toch weinig voedzaam dacht ik direct om simpel en gezond te leren koken daar mijn vrouw na de zwangerschap toch een paar kilootjes kwijt wil en omdat het voor onze kindjes ook belangrijk is om genoeg vitamines te absorberen. Dus ik zie dit boek als een goeie aanloop naar een mooi en haalbaar voornemen…

Reply
Marieke 22 november 2014 - 4:06 pm

Succes! Niet vergeten de link op facebook te delen. Anders kan ik je deelname niet registreren.
En alvast een hele dikke proficiat met je tweede kindje!

Reply
ine 22 november 2014 - 7:30 pm

gewoon omdat ik weet wat ik dan voor u moet koken! 😉

Reply
Lisi Saen 22 november 2014 - 9:59 pm

Last minute ga ik toch nog mijn kans wagen. Ik ben iemand die zot is van koken, maar de laatste tijd echt tijd en handen te kort komt. Meer dan ooit vliegen de kilo’s eraan en voel ik mij meer en meer vervreemden van eten. Door mijn zware en drukke job ik haast geen tijd meer om te koken. Mijn wederhelft die absoluut niet kan koken (buiten zijn fantastische frikadon met kriekjes) waagt zich niet achter het fornuis. Dus de laatste tijd eten we vooral rommel. Ik heb een eiland van kookboeken, maar nog geen enkele van Pascale Naessens. Al lang zeg ik me er ééntje aan te schaffen, maar het is er nog altijd niet van gekomen. Mijn wederhelft die zich momenteel niet zo goed voelt moet van de dokter vooral gezond en gevarieerd eten. Waarom ik het boek zou verdienen, daar heb ik geen antwoord op, maar ik weet wel dat mijn man het verdient dat zijn vrouw gezond en goed voor hem gaat beginnen te koken! Want vooral hij verdient gezonde gerechten die hem beter kunnen maken. Binnenkort begin ook ik met weekmenu’s door aubainmarieke en hoop dat er meer dan één gerechtje van Pascale Naessens in zal staan! 😉 Dank u Sinterklaasje!

Reply
And we have winners! - Au Bain-Marieke 23 november 2014 - 11:21 am

[…] Winnaars op zondagochtend! 3 sinterklaasschoentjes om te vullen! Perfecte dag om met een kop koffie en een croissantje te lezen dat JIJ gewonnen […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.