Home Mijn eigen zin Een vleugje nostalgie en een nieuwe “Uitgetest”: House a la carte.

Een vleugje nostalgie en een nieuwe “Uitgetest”: House a la carte.

by Marieke
1 comment

dyn004_original_350_241_pjpeg_2548137_45828ac3c75e90a1929d28034dba81e2Als ik aan Oostende denk, dan denk ik nog altijd aan Schuif Af.
Aan hun doldwaze avonturen tijdens de zomervakantie. Aan de zuilen op de dijk waar ze tussen huppelden alsof hun leven er vanaf hing. En aan hoe stikjaloers ik was op al die kindjes die wél mochten meedoen. Die wel een Amedee knuffel kregen en die wel die knuffel moesten terugsturen wegens giftig. Want ook daar was ik jaloers op. Ge zijt een die-hard fan of ge zijt het niet.
Maar we dwalen af, nog voor we goed en wel begonnen zijn.

 

Oostende is opnieuw aan een opmars bezig.
Ze hebben Schuif Af niet meer nodig om cool te zijn. En er zijn uiteindelijk een pak interessantere rolmodellen te vinden dan Ingeborg.  Beetje bij beetje verandert Oostende terug naar de fiere stad die ze ooit is geweest. Naar een fijne stad om te vertoeven. Check maar even het bewijs daarvan via de hashtag  #loveoostende op Instagram.

Oostende leeft terug.
En ik mocht het nog eens aan de levende lijve ondervinden.
Alletwee desperate voor een avondje weg zonder kinderen, trommelde ik mijn zus op en trok met haar richting ‘t zeetje. Klaar voor een avond op ons lui gat zitten, bijkletsen, drinken en eten. Het enige waar ik zin in heb op maandagavond trouwens. Want op de meest dode avond van de week zijn er weinig dingen die me zo als muziek in de oren klinken als uit eten gaan en niets moeten doen.

In de schaduw van ‘t Kursaal Oostende vind je Histoires d’O. Een brasserie met een fijn terras op de dijk. Geen typisch zee-toeristeninterieur waar ik zo een hekel aan heb, maar wél een fijne, beetje “bruine kroeg sfeer”.  De eigenaar vond er niets beters op om 1x per maand, op die dode maandagavond, een topchef uit te nodigen en een goeie dj (Gueush). En zo ontstond, in samenwerking met Jurgen Nobels (o.a. gekend van old-fashioned.be),  “House a la carte“.
Wij kwamen, zagen, nestelden ons aan een tafeltje,  lieten ons omverblazen en genoten van de eerste hap tot de laatste.

Floris Panckoucke (jeej!) was chef van dienst op onze maandagavond. Hij maakte een menu om u tegen te zeggen.

Snaxx oud brugge & zwarte olijf,
Verse kaas & aubergine

IMG_7162

IMG_7165

IMG_7169

 

 

 

 

 

Amuse Duinasperge & Postelein
Rode poon Komkommer/ yoghurt/ artisjok

 

IMG_7179IMG_7171

 

 

 

 

 

 

Rundsvlees ” belfurn agnus” uit Veurne
Pickles/ bloemkool/ dooier

 

IMG_7184IMG_7182

 

 

 

 

 

 

Oostendse mossel
Keyte /lavas / gierst

Schelvis
Mosterd/ radys /brandade

 

IMG_7189   IMG_7192

 

 

 

 

Desserts Rabarber & passie
Chocolade & banaan

IMG_7199

IMG_7197

Mijn advies (als ge nog niet persé overtuigd zijt door bovenstaande): boek een van de volgende edities en boek terwijl ook een kamer, als ge dan toch bezig zijt, in het Thermae Palace Hotel of in Huyze Elimonica. Neem de dinsdag gewoon verlof. En geniet van een gegarandeerde topavond, een zalige nacht en een rustige dinsdag aan ‘t strand. Zijt ge meer voor drinken dan voor eten? Ook dan is het een aanrader. Alleen al voor de cocktails van Jurgen Nobels keer ik ongetwijfeld terug. Info over de volgende editie vind je hier. Het is de rit naar Oostende méér dan waard.

Wil je gewoon even naar Oostende dan kan je uiteraard ook op andere dagen terecht in Brasserie Histoires d’O en eet je er aan zeer fijne prijsjes. Meer info over wat er te beleven valt in Oostende vind je overigens nog hier.
Een menu van House a la carte kost je ergens tussen de 70 en 85 euro. Afhankelijk van wat de chef klaarmaakt. Je vindt telkens de correcte prijs op hun facebookpagina.

En dan rest er me enkel nog af te sluiten met een flauw: S – C – H – U – I – F  –  AF  –  SCHUIFAF  Met z’n allen nu euh… naar Oostende. 😉 Ge zult het u niet beklagen!

IMG_7181

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Vandendriessche 6 mei 2015 - 5:28 pm

Inderdaad, top concept, toffe locatie,sublieme food & beverage & super goede dj !

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.