Home Mijn eigen zin Hier is ‘t al van Jingle bells (in mijn hoofd).

Hier is ‘t al van Jingle bells (in mijn hoofd).

by Marieke
0 comment

11918932_10153426337306321_2216648907298227783_n Ons huis begint er echt uit te zien als een huis.
Met ramen en deuren, blauwe en rode leidingen (thank god voor de uitvinding van vloeren) en een heleboel uitgeslepen lelijke stroken in de muren.
Het is bijna niet te geloven dat we nog eens een goeie 3 maand gaan moeten wachten om effectief te kunnen verhuizen. Hoe dichter het komt, hoe langer het duurt.  Enkele dagen voor kerst zullen we onze eerste nacht in Melle doorbrengen. Een kleine ramp voor een kerstfreak als ik. Want géén kerstboom dit jaar dus. Maar wel dozen uitpakken, poetsen en het huis klaarmaken voor de gasten die we krijgen. Ik vind vast een andere oplossing om alles er toch wat kerstig te laten uitzien voor eventjes.
Maar voor die 2 meter hoge kerstboom zal er weinig courage zijn. Het feit dat we een houtvuurtje zullen hebben (zo eentje waar ook een theepot op kan staan pruttelen, en waar je kastanjes op kan poffen) én het feit dat er een vaatwas zal zijn verzacht dan weer alle pijn. 😉

Waar de kerstkriebels vorig jaar een beetje achterwege bleven wegens elk-om-beurt-ziek-zijn en gebroken nachten begint het dit jaar nu al te kriebelen. Ik merk het aan het feit dat ik Jingle Bells loop te fluiten, het kerstmenu aan het uitzoeken ben en op pinterest (er is er ook eentje voor Au Bain Mariekeal terug kerstversieringen begin te pinnen. Mijn lief lijdt in stilte maar heeft er denk ik, na bijna 6 jaar samen, min of meer vrede mee genomen. We beloofden elkaar trouw in goede en slechte tijden. Voor hem zijn die kersttijden ongetwijfeld de slechte. Alhoewel volgepropt worden met cake, lekker eten en chocomelk nu ook zo erg niet is toch?

Maar over naar de recepten van de voorbije dagen! Niets ingewikkelds, niets fancy, gewoon snel-klaar-lekker-eten voor doordeweekse dagen.
Op het menu het volgende lekkers:

Ovenschotel met broccoli, kerstomaat en scampi
Herfstige broodpudding
Zomerse groenten-ovenschotel
Pikante pasta

IMG_1565

IMG_1430

10384124_956915504366160_2848696565420161104_n

 

 

 

 

 

 

Om af te sluiten nog een kleine tip/uitgetest:
Ik haalde namelijk vorige week een pasta af bij Bocal Local in Gent. Een nieuw concept van de dames van Monsters With an Attitude. Een babywinkel die ook pasta verkoopt?! Jazeker! Een rare beslissing? Niet zozeer als ge de dames achter het concept leert kennen. Ge haalt er een weckpot (dat is al een dikke plus voor mij) met de heerlijkste, échte Italiaanse sauzen en ge krijgt er een passende pasta mét kookinstructies bij. Een gezond (en zalig) alternatief voor ander, vettig fastfood. Wij probeerden de Polpette uit (gehaktballen in tomatensaus) en aten alles tot het laatste drupje op. Lekker en voor herhaling vatbaar! Ik ben al benieuwd naar de andere sauzen in het gamma. En zeg nu zelf: alleen al voor de looks zou je zo een pot gaan halen niet? (wie niet tot Gent wil komen kan ook in Melle afhalen, uiteraard bel je ze eerst even op om hun voorraad te checken.) Ge zult er geen spijt van hebben!
IMG_1396
Voila. Dat was het weer voor de voorbije week.
Ik “jingle-all-the-way” alvast de nieuwe werkweek in. 🙂
(sorry Polle)

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.