Home Mijn eigen zin Herfstkriebels!

Herfstkriebels!

by Marieke
1 comment

pumpkin-01

De herfst is weer in ‘t land. En daar waar ik persoonlijk een vreugdedansje doe (i love herfst), besef ik dat, nu Ella er is, herfst nooit meer (of toch al zeker weer niet dit jaar) hetzelfde zal zijn.
En hetzelfde dat wou zeggen (in het tijdperk voor Ella): ziekloos de herfst door dartelen.
Maar de microben tieren welig door dat ini-mini-lijfje. Er wordt gehoest en gesnotterd en ik hou mijn hart vast (en een zakdoek of 25) en hoop dat dit geen voorbode is voor de komende winter.

De herfst vind ik verder geniaal in al zijn eenvoud. De bomen krijgen de allermooiste kleuren, er zijn appels en peren om de lekkerste dingen mee uit je oven te toveren, er zijn terug pompoenen, de diepvries wordt volgestopt met zelfgemaakte appelmoes en soep en, ik kom daar efkes gewoon eerlijk voor uit, er zijn ook weer veel te veel programma’s op televisie die ik wil volgen. 😉  De dagen worden korter, de temperatuur daalt en er wordt veel meer geknuffeld, want dat is lekker warm. Ik heb zin om van ‘s ochtends tot ‘s avonds in de keuken te staan, cakes te bakken en chocomelk te drinken. In mijn ideale leven is dit ook het enige wat ik doe. Bakken, mijn lief en kind knuffelen en chocomelk en koffie drinken tot ik niet meer door de deur kan. Gelukkig krijgt een mens niet altijd zijn goesting en hoop ik nog vele jaren min of meer door deuren te wandelen zonder tussenkomst van een brandweerpeloton.

Maar we dwalen af… (zoals gewoonlijk)
Op het menu de voorbije dagen stond het volgende:

°Broccolipuree en spek
°Zalm uit de oven met paprika, kerstomaat en gepofte krieltjes  (iets in de aard van deze zalm hier)
°Chinees (van die die je afhaalt en waar je nog 3 dagen lang van kan eten)
°Witloof/hesperolletjes met geschifte kaassaus (merci supermarkt voor de “kapotte” melk)
°Thaise curry met gehaktballetjes
°Krabkoekjes
°Chocoladetruffels (eentje voor een regenachtige woensdag/weekenddag!)

Verder werd ik ook genomineerd voor de “Belgian Mom Blog Awards“. En viel ik compleet uit de lucht toen ik dat zag.
Een leuke verrassing dus! En met een paar kleine klikjes kan je op Au Bain Marieke stemmen in de categorie “koken”. Ik zou dat alvast héél erg lief vinden. 🙂

Tot volgende week!

thaise gehaktb krabkoekje IMG_2294 kopie

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Claire 30 september 2015 - 5:28 pm

Toch luidop gelachen met “Gelukkig krijgt een mens niet altijd zijn goesting en hoop ik nog vele jaren min of meer door deuren te wandelen zonder tussenkomst van een brandweerpeloton.”
Second that! 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.