Home ReceptenDessert Heerlijke kleverige chocolade brownie

Heerlijke kleverige chocolade brownie

by Marieke
3 comments

Beste brownie ever.
Kleverige bom comfortfood.
Onmogelijk om deze te laten mislukken!
Zéér slecht voor de lijn, maar op bakwoensdag denken we daar niet aan. 😉

Hoera voor chocoladebommetjes!

Heerlijke kleverige chocolade brownie

Beste brownie ever. Kleverige bom comfortfood. Onmogelijk om deze te laten mislukken! Zéér slecht voor de lijn, maar op bakwoensdag denken we daar niet aan. 😉 Hoera voor chocoladebommetjes! Dessert Heerlijke kleverige chocolade brownie European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 250 g boter
  • 200 g pure chocolade (gebruik goeie!)
  • 4 eieren
  • 300 g suiker
  • 60 g patisseriebloem
  • 80 g cacaopoeder (géén nesquick he)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Optie: nootjes
  • Je ovenschaal liefst niet groter dan 20x30 cm
  • Bakpapier

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten au bain-marie. (of gewoon in een pan op een héél zacht vuur die je heeeeeeel goed in de gaten houdt en waar je de chocolade al roerend smelt)
  • Neem de mengschaal van de keukenmachine en breek daarin de eieren.
  • Zet de keukenmachine op een matige snelheid en klop de eieren tot een luchtige en schuimige massa.
  • Weeg de juiste hoeveelheid suiker af. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig geklopt zijn. Laat alles nog even mengen tot je een bleek schuimig mengsel krijgt.
  • Neem intussen een mengschaal en plaats er een zeef over. Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder.
  • Roer tussendoor even in de smeltende chocolade met boter.
  • Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij de opgeklopte eieren.
  • Voeg ook de bloem met cacaopoeder en bakpoeder toe. Laat alles kort mengen in de keukenmachine. (als je nootjes wil toevoegen, zwier die dan nu in je beslag)
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een gewone ovenschaal en boter de bodem en de randen van de schaal even in. Bedek de bodem en de randen met een vel bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat het papier aan de schaal kleeft.
  • Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal. Strijk het vlak.
  • Bak het beslag zo'n 20 minuten in een oven van 180°C. Na het bakken zal het gebak nog een beetje wak zijn.
  • Laat het gebak goed afkoelen, zodat het opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

3 comments

Een weekmenu, een give-away en bijna kerst! - Au Bain-Marieke 21 december 2014 - 9:48 pm

[…] Overheerlijke, plakkerige, chocoladebrownie Gegrilde vis en ratatouille Scampi  Pasta met tomatensaus en gegrilde halloumi […]

Reply
ansofie 8 februari 2015 - 5:39 pm

Heb ik gemaakt en het is super lekker!!!! Ik gebruikte wel 1/2de pure en 1/2de melk chocolade. Njommieeeeeeee…. voor herhaling vatbaar!!!

Reply
Marieke 11 februari 2015 - 9:33 pm

gouden brownie he! 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.