Granola

by Marieke
0 comment

Een hype van jewelste en ik doe lekker mee.
Want het is effectief het lekkerste ter wereld. (in vergelijking met andere muesli-shizzle dan toch)
Krokant, grotere stukken, zalige noten,… Ik ben altijd teleurgesteld als dit niet op de ontbijtkaart sta als ik buitenshuis ga ontbijten.

Met granola kan je je eigen zin doen.
Met de losse hand of alles netjes afgewogen.
Het maakt allemaal niet zo veel uit. Als jij ‘t maar lekker vindt!

Hierbij mijn laatst gemaakte receptje.
Als je hem nog zoeter wil kan je wat bruine suiker toevoegen, of gewoon meer esdoornsiroop.
Je eet granola (voornamelijk) met vers fruit of met yoghurt, of gewoon zo.

Smakelijk!

Een hype van jewelste en ik doe lekker mee.Want het is effectief het lekkerste ter wereld. (in vergelijking met andere muesli-shizzle dan toch)Krokant, grotere stukken, zalige noten,… Ik ben altijd… Ontbijt Granola European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 125 gram havervlokken
  • 75 gram amandelmeel
  • 25 gram gemalen kokos
  • Een klein handvol gezouten grote witte pompoenpitten (delhaize)
  • Een handvol walnoten
  • Een groot handvol grofgehakte hazelnoten (zonder dat bruin velleke)
  • En half hand pijnboompitten
  • 1 goeie theelepel kaneel
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels esdoornsiroop (of vervang deze gewoon door honing)
  • Optioneel: gedroogde cranberry's, rozijnen,...

Instructies

  • Neem je bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  • Verwarm je oven voor op 150°.
  • Zwier alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.
  • Meng zeer goed met de olie, honing en esdoornsiroop (je kan ook een dubbele portie honing gebruiken in de plaats)
  • Leg deze mengeling op je bakplaat en verdeel goed.
  • Bak je granola tot deze goudbruin is. (roer gedurende de hele baktijd af en toe je granola om)
  • Haal uit de oven, als je nog gedroogde vruchten wil toevoegen dan doe je dit nu, meng goed en laat afkoelen.
  • Bewaar in een goed afgesloten pot. Blijft 2 weken goed.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.