Home ReceptenHoofdgerecht Gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpen

by Marieke
1 comment

Even lekker mét als zonder spek.

Smakelijk!

Gevulde pastaschelpen

Even lekker mét als zonder spek. Smakelijk! Hoofdgerecht Gevulde pastaschelpen European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 300 gram grote pastaschelpen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 250gr spinazie
  • 250gr ricotta
  • 40gr geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje geraspte nootmuskaat
  • 1el gehakte basilicum (optioneel)
  • 8 (half)zongedroogde tomaten
  • 1 volle eetlepel walnoten
  • 100gr gemalen (belegen) kaas
  • peper / zout / olijfolie
  • Gerookte spekblokjes (optioneel)

Instructies

  • Kook de pastaschelpen in ruim kokend water met zout in 12 minuten al dente. Giet af in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.
  • Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze iets slinken.
  • Zet het vuur uit en roer de ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en basilicum door de spinazie totdat je een romig mengsel hebt.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en roer deze ook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de spekjes krokant en voeg ze aan het mengsel toe.
  • Hak de walnoten grof.
  • Pak een ovenschaal waar alle pastaschelpen naast elkaar in kunnen staan en vet deze licht in met olijfolie.
  • Vul nu iedere pastaschelp met het spinaziemengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Garneer alle pastaschelpen met stukjes walnoten en bestrooi met de belegen kaas. Bestrooi als laatste met nog wat gemalen peper.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 30 minuten in de oven. De laatste 10 minuten hiervan haal je het aluminiumfolie weg zodat de kaas kan gratineren. Direct serveren en genieten!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Weekmenu 16: overdaad schaadt. - Au Bain-Marieke 4 januari 2015 - 5:38 pm

[…] Gevulde pastaschelpen Chinese sticky honing-sesam-kip (zooooveel beter dan afhaal, beloofd!) Mediterraans stoofpotje van kip Zachte chocoladetaart […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.