Home ReceptenHoofdgerecht Gehaktballetjes van Donna Hay

Gehaktballetjes van Donna Hay

by Marieke
2 comments

Heerlijke gehaktballetjes, recht uit je oven. Dit recept vergt weinig moeite en geeft je toch veel smaak. Comfortfood van de bovenste plank, naar een recept van Donna Hay.
Niemand in je gezin die dit niet zal lusten!

Heerlijke gehaktballetjes, recht uit je oven. Dit recept vergt weinig moeite en geeft je toch veel smaak. Comfortfood van de bovenste plank, naar een recept van Donna Hay. Niemand in… Hoofdgerecht Gehaktballetjes van Donna Hay European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • "400 gram rundsgehakt
  • 1 ei (optioneel)
  • paneermeel (je gehakt mag niet te droog of te nat zijn)
  • groene olijven zonder pit
  • wat fijngesneden bladpeterselie (of andere kruiden voor in je gehakt)
  • basilicumblaadjes
  • zakje of doosje kleine mozzarella bolletjes
  • Marjolein, oregano (al dan niet vers)
  • een groot bakje kerstomaten, gehalveerd
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Meng je gehakt met het ei, paneermeel, eventueel wat verse groene, fijngesneden kruiden, peper en zout. Naar eigen smaak.
  • Rol gelijke balletjes.
  • Bak de balletjes rondom rond aan in wat olijfolie. Ze moeten niet gaar zijn.
  • Schik je balletjes in een ovenschotel. Leg de tomaatjes, de mozzarella bolletjes en de olijven ertussen.
  • Kruid eventueel nog wat bij met zwarte peper, oregano,... en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Zet het gerecht in de oven voor ongeveer 20-25 minuutjes op 200° C.
  • Werk af met basilicumblaadjes en serveer met een salade, pasta, of rijst

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

2 comments

Eva 31 januari 2016 - 9:54 pm

Zalig eenvoudige comfortfood! Volgende keer probeer ik het eens met feta ipv mozarella 🙂

Reply
Marieke 31 januari 2016 - 10:08 pm

Kan niet slecht zijn!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.